Milena Dravić: Dočekala sam se ko Madona!
Foto: Damir Dervišagić

Slavna glumica pala na otvaranju 43. Festa

Milena Dravić: Dočekala sam se ko Madona!

Pop kultura -
Prilikom uručenja nagrade za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, diva našeg glumišta završila je na podu, ali se dostojanstveno podigla
1 / 4 Foto: Damir Dervišagić

Međunarodni filmski festival 43. Fest svečano je počeo sinoć, u velikoj dvorani Sava centra, uručenjem nagrade Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti našoj slavnoj glumici Mileni Dravić i istaknutom ruskom reditelju Aleksandru Sokurovu.

Spektakularni izlazak na scenu, praćen jakim aplauzom i ovacijama publike, umalo se nije završio kobno po glumicu jer je penjući se na binu zapela o stepenik i pala. U stilu velike glumice, dostojanstveno se podigla i primila nagradu od umetničkog direktora Festa Jugoslava Pantelića.

Značajno veče

- Dočekala sam se kao Madona preksinoć u Londonu. Veliko uzbuđenje, pa me je neka energija opomenula da se malo saberem i da s vama podelim ovo, za mene značajno veče. Još sam kao dete s roditeljima odlazila i gledala taj divni spomenik, simbol našeg grada i želela sam da ga dotaknem. I evo, želja mi se ispunila, on je dotakao mene. Verujte da on ima svoju težinu - rekla je slavna glumica.

Jedva čeka Dragana

Ona je dodala da svoje nagrade ne broji: „Brojim svoje godine življenja koje su iza mene i brojim sate kad ću ovaj divan trenutak podeliti sa svojim mužem Draganom.“Na svečanosti su crvenim tepihom prošetali poznati glumci, reditelji i ličnosti iz javnog života, a prvi film koji će biti prikazan je „Sen Loran“ u režiji Bertrana Boneloa.Radoslav Zelenović

Kori Udovički
Siniša Mali
Siniša Mali

Neda Arnerić
Neda Arnerić

FESTU SE VRATIO STARI SJAJ- Ove godine ima filmova za svačiju dušu. Festu se vratio stari sjaj, hajmo da živimo ovih desetak dana kao veliki svet - istakla je Neda Arnerić, predsednica žirija Festa, koji je ove godine prvi put takmičarski.Festival je zvanično otvorenim proglasio gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track