SAJAM KNJIGA: Srbiju će knjige da uvedu u EU
Foto: Dado Djilas

Majkl Davenport otvorio štand Evropske unije

SAJAM KNJIGA: Srbiju će knjige da uvedu u EU

Pop kultura -
Autorima iz vaše zemlje otvara se tržište od 500 miliona čitalaca, naglasio je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport otvorio je juče štand EU na Beogradskom sajmu knjiga, na kome će biti predstavljene publikacije o Evropskoj uniji.Na svečanosti je uručena velika donacija u knjigama srpskim bibliotekama i školama koje su ugrožene u poplavama, a goste je, umesto reči dobrodošlice, pozdravio kvartet flauta Flautino Lola klasik.

Podržala... Tanja Miščević
Podržala... Tanja Miščević

- U proteklih godinu dana mnogo se promenilo nabolje za Srbiju kada je reč o evropskim integracijama. Počeli su pregovori između EU i Srbije - rekao je Davenport i naveo da su u proteklom periodu potpisani protokoli o saradnji sa Ministarstvom kulture i Narodnom bibliotekom Srbije:

Kvartet flauta Flautino Lola klasik
Kvartet flauta Flautino Lola klasik

- Srpski pisac Uglješa Šajtinac dobitnik je ovogodišnje Evropske nagrade za književnost. Autorima iz vaše zemlje se na ovaj način otvara tržište od 500 miliona čitalaca. Siguran sam da će Srbiji knjige pomoći da uđe u Evropsku uniju.

Donacija za poplavljene biblioteke... Davor Glavaš
Donacija za poplavljene biblioteke... Davor Glavaš

Šajtinac je zahvalio na velikom priznanju i kazao da naša zemlja ima toliko talentovanih autora da može svake godine da bude među 13 laureata. Otvaranju štanda su prisustvovali Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, ambasadori zemlja Evropske unije i direktorka Narodne biblioteke Srbije Svetlana Jančić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track