STALNO KASNITE NA POSAO: Ovo su stvari kojih se morate rešiti
Foto: Profimedija

Pridržavajte se ovih pravila

STALNO KASNITE NA POSAO: Ovo su stvari kojih se morate rešiti

Pop kultura -
Nije lako ustati rano, spremiti se za radni dan i stići na vreme, međutim nekima to ide od ruke

Skoro svakoga dana kasnite na posao. Jutra su vam je najgori deo dana, a kuća za vama ostaje u haosu?

Ako ste jedna od onih osoba kojima ovako počinje dan, onda je krajnje vreme da ovih pet navika u domu promenite.

Nije lako ustati rano, spremiti se za radni dan i stići na vreme, međutim nekima to ide od ruke. Možete to i vi samo ako se budete pridržavali ovih saveta.

Za početak, promenite navike koje vas usporavaju i oduzimaju vam vreme.

Nešto vam ometa sanSvetlost sa ulice, svetiljki pa čak i meseca može biti uzrok poremećaja sa spavanjem, a svi znamo da ukoliko se ne naspavamo nećemo biti raspoloženi za predstojeći dan. Ponekad i najmanja svetlost i šum ometaće pokušaje da utonete u san, a sve to dovodi do umora, neispavanosti. Osim što bi trebalo da zamračite prozore, vodite računa da do kasno ne ostajete uz svetlost računara, tableta, telefona.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Ormar vam je u nereduOdeća koja nije uredno složena zbog čega ćete teže pronalaziti stvari koje vam trebaju tog jutra. Ukoliko nemate vremena da sredite ormar, bar pripremite noć ranije odeću koju planirate da obučete.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Zaboravljate gde ste ostavili ključeveIz dana u dan ostavljate ključeve gde stignete pa narednog jutra napravite lom u potrazi za njim? Ne samo da je naporno, već i stresno, zato je vreme da se ove navike rešite. Odredite mesto gde će vam biti ključ od kuće i ne menjajte lokaciju.

Prljavo suđeTraženje omiljene šolje u prepunom sudoperu prljavog suđa nije dobro. Za sve vas koji želite da stignete na vreme predlog da suđe perete odmah nakon obroka i nikako ne ostavljate za jutro.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Pet minuta ranijeUvek računajte da autobus, tramvaj ili trolejbus mogu kasniti ili ako idete sopstvenim automobilom razmišljajte o mogućoj gužvi ili traženju parking mesta. Zato polazak pet minuta ranije uvek dobro dođe.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(RadioSarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track