Tasovac u utorak u Berlinu
Foto: Marina Lopičić

Traduki-projekat

Tasovac u utorak u Berlinu

Pop kultura -
Zajedno sa partnerima iz regiona potpisati sporazum o "Traduki-projektu" unapređivanja prevodilačkih projekata južne Evrope u 2015. i 2016. godini

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac će sutra u Berlinu zajedno sa partnerima iz regiona potpisati sporazum o "Traduki-projektu" unapređivanja prevodilačkih projekata južne Evrope u 2015. i 2016. godini. Domaćin ceremonije biće ministar spoljnih poslova Nemačke Frank Valter-Štajnmajer.

U saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima se ističe da će Tasovac učestvovati i na panelu o multilateralnoj kulturnoj politici, na kojem će govoriti i ministarka za kulturu Albanije Mirela Kumbaro-Furdži, ministarka kulture Hrvatske Andrea Zlatar Violić, ministar spoljnih poslova Rumunije Andei Plešu, princ Stefan od Lihtenštajna, predsednik upravnog odbora BMV fondacije Mihael Šefer i zamenik generalnog direktora Ministarstva spoljnih poslova Nemačke za kulturu i komunikacije Andeas Majcner.

Srbija se potpisivanjem Sporazuma priključuje "Traduki-projektu", koji predstavlja jedan od najznačajnijih evropskih fondova za finansijsku podršku književnosti, prevodilaštvu i izdavaštvu, kao i razvoju međunarodne kulturne saradnje.

Učešćem u Projektu podstiče se mobilnost umetnika, promovišu kulturna raznolikost i interkulturni dijalog i obezbeđuje finansijska podrška za domaće pisce, prevodioce i izdavače iz privatnog, civilnog i javnog sektora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track