(VIDEO) KRADEM, NIJE ME SRAM: Otimam sve za silikone, luksuz i lepotu!
Foto: Printscreen

Iskreno priznala

(VIDEO) KRADEM, NIJE ME SRAM: Otimam sve za silikone, luksuz i lepotu!

Pop kultura -
Kim, koja je majka šestoro dece s kojom živi u Londonu i koja dobija socijalnu pomoć od 556 funti mesečno, imala je i do 50.000 funti godišnje od krađa

Kim Feri (54) živi u Londonu u opštinskoj kući u kojoj ne plaća stanarinu. Već sa devet godina počela je da krade kako bi pomogla svojoj porodici. U jednom trenutku imala je 50.000 funti od krađe. Kim ima više od 50 optužbi za krađu i bila je u zatvoru sedam puta.

Kim nije bilo sramota da javno priča o svojim krađama, pa se pojavila u emisiji „This morning“.Kim, koja je majka šestoro dece s kojom živi u Londonu i koja dobija socijalnu pomoć od 556 funti mesečno, imala je i do 50.000 funti godišnje od krađa. Ali za razliku od drugih koji kradu, ona nije krala samo da bi se prehranila, nego je od tog novca tri puta uvećala grudi, išla na luksuzne odmore i kupovala skupu odeću.

Prilikom gostovanja u emisiji otvoreno je pričala o tome kako je 44 godine svog života provela u krađi.

"Ne znam kako ljudi mogu da žive od socijalne pomoći. Sigurno zarađuju i nešto sa strane. I ja to radim i preživela sam sve i svašta. Juče uopšte nisam jela. Krala sam da bih nabavila ono što mi je u tom trenutku trebalo", kaže ona.

Kada su je pitali koliko joj je neophodno bilo da tri puta uveća grudi, rekla je da su joj se grudi opustile posle šetoro dece. "A volim i da živim lepo i da jedem lepu hranu", kaže ona. Kim je bila u zatvoru sedam puta, ali sada pokušava da se promeni zbog svoje ćerke Paris (14 godina).

"Ne želim da se ona ugleda na mene", kaže ova majka. Ali kako joj je televizor trenutno pokvaren, kaže da ne zna da li će moći da se suzdrži da ne ukrade jedan. Poslednji put je ukrala pre 12 nedelja, kada su joj trebali pokloni za Božić za njenu decu. Još sa devet godina ona je počela da krade da bi pomogla svojoj samohranoj majci koja je imala devetoro dece.

"Mi nismo imali ništa – mami je bilo teško, tata ju je ostavio, a jednog dana je imala samo jedno jaje da podeli na devetoro dece. Pošto nije imala novca, rasplakala se, a ja sam na sebe preuzela obavezu da nabavim hranu. I tako je sve počelo. Toliko sam se upetljala u sve to da me ništa drugo nije zanimalo. To mi je postala navika", kaže ona.

Ponekad je krala ono što joj je trebalo, a ponekad neke stvari koje je mogla dobro da unovči.

"Ali ja nisam nemoralna, nisam loša osoba, kolikogod to čudno zvučalo. Pomogla sam nekim ljudima kojima je bilo teško. Mnogi koji me poznaju poštuju me, iako sam ja i sama svesna da je to što radim pogrešno. Sada želim da dokažem svima da nikad nije kasno da se čovek promeni. Želim da radim, spremna sam da radim sve. Ne bih živela od socijalne pomoći kad bih dobila posao", kaže ona.

Svoju kuću je opremila od novca koji je ukrala ili od prodaje stvari koje je ukrala. Sad tri meseca ništa nije ukrala i to je najduži vremenski period tokom kojeg je izdržala da ne krade. Sa 16 godina odlučila je da joj krađa postane skoro kao regularni posao.

U dvadesetim godinama se udala, a prvo troje dece je, kad su napunili 12 godina, obučila da joj pomognu u krađi za slučaj da joj zatreba. Ona kaže da je krala stvari vredne i do 7.000 funti, a godišnje je u kuću unosila i do 50.000 funti. Njena sklonost prema krađi ugrozila je i okončala i njen brak. U policiji ima čak 50 prijava za krađu na njeno ime, ali ona kaže da je i to malo u odnosu na broj krađa.

Pogledajte insert iz emisije:

http://www.youtube.com/watch?v=x63twtEPhfk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track