(VIDEO) Pogledajte zlatnu kišu koja zaustavlja vreme

Instalacija

(VIDEO) Pogledajte zlatnu kišu koja zaustavlja vreme

Pop kultura -
U pitanju je instalacija pod nazivom "Svetlost je vreme" (LIGHT is TIME), koja je sačinjena od 65.000 pozlaćenih mehanizama za ručne satove

Plesati po kiši svakako je nezaboravan doživljaj. Međutim, ples po zlatnoj kiši koja zaustavlja vreme privilegija je u kojoj mogu da uživaju samo pojedini.

Kompanija "DGT Architects" kreirala je magičnu instalaciju u saradnji sa japanskim proizvođačem satova “Citizen”. Rezultat njihove saradnje prvi put je predstavljen na proleće ove godine u Milanu.

U pitanju je instalacija pod nazivom "Svetlost je vreme" (LIGHT is TIME), koja je sačinjena od 65.000 pozlaćenih mehanizama za ručne satove. Svi oni okačeni su tankim crnim trakama da vise sa plafona potpuno prostorije u potpunosti ofarbane u crno.

Srećnik koji uđe u ovu instalaciju tako ima osećaj da se nalazi među hiljade zlatnih kapljica koje su zaustavljene u vremenu i prostoru. Priznaćete, deluje zaista neverovatno.

Ukoliko niste iskoristili priliku da uživajte u ovoj zlatnoj padavini u Milanu, imate još nekoliko dana da “skoknete” do Tokija, gde je instalacija postavljena u zgradi Spiral.

http://www.youtube.com/watch?v=emUXDop7k9s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track