FEJSBUK IZNENAĐUJE: 2016. godine lansiraju satelit za korisnike u Africi
Foto: Facebook

Internet za sve

FEJSBUK IZNENAĐUJE: 2016. godine lansiraju satelit za korisnike u Africi

Tech -
Fejsbuk i Gugl se trkaju da svim ljudima omoguće pristup internetu, pod svim, ove kompanije misle baš svim ljudima

Iz Fejsbuka su nedavno izjavili da su imali milijardu korisnika na mreži u jednom danu i sada ova kompanija namerava da poveća taj broj. Ali ljudi koji nisu na Fejsbuku, nisu zato što nemaju pristup internetu. Fejsbukova Internet.org inicijativa se zalaže da tim ljudima omogući besplatan internet.

Organizacija će obezbediti puno resursa, kako bi pružila pristup internetu svetu u razvoju. U martu, kompanija je otkrila ogromni dron koji dizajniran da poveže sa mrežom korisnike koji se nalaze na nepristupačnim mestima na planeti, a sada su odlučili da idu još jedan korak dalje:

I'm excited to announce our first project to deliver internet from space. As part of our Internet.org efforts to connect...

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, October 5, 2015

U partnerstvu sa Eutelsat, francuskom satelitskom kompanijom, Internet.org planira da lanisra satelit koji bi iz orbite omogućio internet pristup na zemlji. Prema Mark Zukerbergovom izlaganju, satelit bi trebalo da bude lansiran 2016. godine, a trenutno je podešen da pruži pristup internet korisnicima u državama južno od Sahare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track