(VIDEO) Bil Gejts pije ljudski izmet, ali će vas oduševiti razlog!

Reciklaž otpada

(VIDEO) Bil Gejts pije ljudski izmet, ali će vas oduševiti razlog!

Tech -
Voda ima ukus kao i svaka druga flaširana koju kupite u prodavnici. A kada proučite metod proizvodnje, rado biste je pili svakoga dana

Velika količina izmeta prolazi kroz cevi i spušta se u ogromnu kantu za otpatke. Zatim se ubacuje u mašinu koja sve to kuva i obrađuje. Nekoliko minuta kasnije krajnji rezultat je - čaša puna ukusne vode za piće.

Oni koji su posetili postrojenje koje se bavi reciklažom otpada proizvodeći vodu i struju, uz malo pepela, imali su priliku da na delu vide kako radi ova mašina u vlasništvu fondacije Bila Gejtsa koja može da napravi pravu revoluciju u proizvodnji pijaće vode koje je na našoj planeti sve manje.

Uz sve to ima za cilj i da poboljša sanitarne uslove u siromašnim zemljama."Voda ima ukus kao i svaka druga flaširana koju kupite u prodavnici. A kada proučite metod proizvodnje, rado biste je pili svakoga dana. Toliko je bezbedna", rekao je jedan od novinara koji je obišao Gejtsoo postrojenje.

"Zato što šokantan broj ljudi, skoro dve milijarde, koriste toalete koji nisu pravilno i potpuno ispražnjeni, dok drugi jednostavno vrše nuždu na otvorenom. Taj otpad zagađuje pijaću vodu milionima ljudi sa katastrofalnim posljedicama: bolesti koje nastaju uslijed loših sanitarnih uslova ubiju 700.000 dece svake godine, dok druge sprečavaju da se fizički i psihički pravilno razviju. Ukoliko možemo da razvijemo pristupačne i sigurne načine da se oslobodimo ljudskog otpada, možemo sprečiti mnoge smrti i deci pružiti šansu da odrastaju zdravo", rekao je Gejts.

http://www.youtube.com/watch?v=bVzppWSIFU0

Fokus

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track