(VIDEO) Pogledajte najveću panoramsku fotografiju na svetu
Foto: Pt Yt

OČARAVAJUĆI ALPI

(VIDEO) Pogledajte najveću panoramsku fotografiju na svetu

Tech -
Pogledajte kako je nastao neverovatan i rekordan prikaz ledenih vrhova Alpa

Ovaj članak je preuzet sa sajta National Geographic.Najnovija fotografija koja pretenduje na titulu najobuhvatnije na svetu, očigledno je rezultat rada iz ljubavi: bilo je potrebno 70.000 snimaka, nastalih tokom 15 dana, na temperaturama ispod -14 stepeni Celzijusa, kako bi konačan rezultat bila panorama od 46 terabajta ledene i plave lepote.

U 2009, ova fotografija Drezdena od 29 gigapiksela bila je najveća fotografija ikada. Godinu dana kasnije, titulu je ponela ova fotografija Budimpešte od 70 gigapiksela.Tim autora najnovijeg rekordera objavio je, međutim, fotografiju koja je eksponentno veća - čitavih 365 gigapiksela.

Fotograf Filipo Blengini proveo je dve nedelje na Mon Blanu, najvišem vrhu Alpa, slikajući na hiljade i hiljade fotografija vrha.Konačno, 70.000 fotografija je spojeno kako bi se formiralo čudo koje može da se uveliča. Sve to u čast projektu koji, nakon brojnih ogromnih panorama, još uvek izaziva ljude da istraže nove domete.

Pogledajte i probajte da pronađete sićušne skijaše i planinare na fotografiji.

http://www.youtube.com/watch?v=Dwyx0h9h8zg
NATIONAL GEOGRAPHIC NEVEROVATNO: 10 najboljih filmskih scenografija ikada napravljenih (VIDEO) Zašto postoje različite krvne grupe? Naučnici potvrdili: Tjuring je bio u pravu kada je objasnio zašto tigrovi imaju pruge INFOGRAFIK: Učestalost seksualnih fantazija prema polovima 11 istorijskih genija i njihovi mogući mentalni poremećaji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track