SAČUVAJTE OMILJENU HRANU: Zamrznite ovih 6 namirnica i produžite im vek!
Foto: Profimedia

JEDNOSTAVNO REŠENJE

SAČUVAJTE OMILJENU HRANU: Zamrznite ovih 6 namirnica i produžite im vek!

Žena -

Sama pomisao na jagode i trešnje u periodu kada im nije sezona tera nas na razmišljanje kako da ih što duže očuvamo.

ZA DOBRU LINIJU: 8 najboljih užina ispod 100 kalorija

Zamrzavanje je dobra opcija ako ne želite da vam propadne začinsko bilje kome ste pridavali toliko pažnje, a proizveli ga previše. Na sve što želite staviti u zamrzivač, kako ne biste zaboravili, stavite i oznaku s datumom zamrzavanja - jer neke namirnice možete čuvati i godinu dana.

1. Maslac

Maslac je najbolje čuvati u zamrzivaču u njegovom originalnom pakovanju. Devet meseci u zamrzivaču ne bi trebalo nikako naštetiti njegovom kvalitetu, a pazite da se nalazi pored luka. Kada ga budete odledili, nemojte ga podgrevati u mikrotalasnoj.

2. Kuvani pirinač

U zamrzivaču može stajati čak 6 meseci. Kako bi se najbolje očuvao, potrebno ga je ostaviti u vrećici u kojoj je skuvan. Njega slobodno možete odlediti u mikrotalasnoj.

foto: Profimedia

3. Sir

Tako je, sir možete zamrznuti. Tvrde sireve možete zamrznuti na 6 meseci. Ako vam ostane previše sira za koji nikako ne želite da propadne, najbolje ga je narezati i staviti ga u vrećicu za zamrzavanje. Isti period zamrzavanja važi i za meke sireve, ali kremaste ne smete zamrznuti. Posle odmrzavanja morate ga iskoristiti u toku 3 dana.

4. Začinsko bilje

Zamrzavanje svežeg začinskog bilja odličan je način za čuvanje tokom cele godine. U zamrzivaču ga možete čuvati 12 meseci.

5. Voće

Voće možete držati u zamrzivaču čak godinu dana. Za jabuke se ne preporučuje više od 8 meseci, za borovnice 12, a banane 2-3 meseca. Najbolja opcija je prvo pripremiti voće na isti način kako biste to učinili da ga koristite odmah. Dakle, očistite koru jabuke, izvadite koštice iz breskve, veće voćke naseckajte na komadiće, a bobičasto voće možete ostavite celo. Smrznuto voće možete koristiti za šarene smutije.

6. Sveže meso

Prema podacima koje iznosi Ministarstvo poljoprivrede u SAD-u sveže meso može biti zamrznuto najviše godinu dana. Sveže mleveno meso vrsta je koja u zamrzivaču može biti ostavljena najkraći period, od 3 do 4 meseci.

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track