(FOTO) GAZDA IZ PAKLA: Krvava stopala konobarice zgrozila su internet
Foto: Nicola Gavins

Tortura na radnom mestu

(FOTO) GAZDA IZ PAKLA: Krvava stopala konobarice zgrozila su internet

Žena -

Nikola Gavins na Fejsbuku je podelila fotografiju krvavih stopala svoje prijateljice koja radi kao konobarica u jednom restoranu, koji ima 22 objekta širom Kanade i Amerike.

Iako je na kraju osmosatnog radnog dana jedva stajala na nogama, drugi dan joj je svejedno rečeno da mora da obuče cipele sa petom.

"Osim toga, konobarice moraju da kupe uniformu koja košta 30 dolara, dok konobari mogu da nose odeću koju već ima, samo je bitno da je crne boje. To su seksistički zahtevi i potpuno odvratna politika. Mnogo mojih prijatelja radi u uslužnim delatnostima, ali ne moraju da žrtvuju svoju udobnost tokom radnog vremena", napisala je Nikola pored fotografije svoje prijateljice.

"Beži što pre jer vlasnici ovog restorana krše zakon na toliko mnogo načina", samo je jedan u nizu komentara podrške ovoj devojci.

Pošto je fotografija postala viralna, Saša Perin, zadužena za odnose s javnošću restorana, izjavila je da se rukovodstvo mnogo uzrujalo pošto je videlo ovu fotografiju i odmah su kontaktirali zaposlene.

"Naše trenutne smernice za zaposlene traže od njih da nose odeću u crnoj boji i cipele s debljim potplatom iz sigurnosnih razloga. Prema tom priručniku oni biraju ono što je ugodno za njih", zaključila je Saša Perin.

To anyone I know who eats at Joey Restaurants (Jasper Ave, Edmonton location specifically). Their policy is still that...

Posted by Nicola Gavins on уторак 3. мај 2016.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track