Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Paradajz je veoma zastupljen u jelima na našem podneblju i priprema se kao glavno jelo, prilog ili salata. Međutim, ljuštenje često može predstavljati problem i značajno produžiti vreme za pripremu jela ili zimnice.Ovo rajsko voće se najčešće ljušti kada se dodaje varivima, pa ako volite paradajz u čorbama i gulašima, pogledajte naše savete.Proces je veoma jednostavan: zasečete donju stranu, stavite u vrelu vodu, ohladite i oljuštite.Najpre operite paradajz, možete i da skinite peteljku, zatim nožem zasecite donji deo u obliku slova X. To će značajno ubrzati i olakšati sam proces ljuštenja.U šerpu sipajte vodu i zagrejte je do tačke ključanja, a zatim stavite paradajz u kipuću vodu na samo 10 sekundi.Nakon vađenja iz vrele vode, paradajz stavite u ledenu vodu i ostavite ga između 15 i 30 sekundi.Kada se ohladi, oljuštite paradajz sa donje strane, gde ste zasekli ljusku. Sada možete bez muke pripremati omiljena jela ili zimnicu s paradajzom.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Ukusan domaći kečap na 2 načina6 recepata za jela sa paradajzomĆufte u paradajz-sosuKako da paradajz ostane duže svežNamirnice koje čuvaju zdravlje ženama