Foto: Kurir

bolje od polivanja vodom! KO JE SLEDEĆI?

SPALJUJE GUME CELA JUGOSLAVIJA! VRELI IZAZOV ŠIRI SE BALKANOM: Drifteri iz regiona prave neviđeni spektakl! Oblaci dima od BEOGRADA DO ZAGREBA! (VIDEO)

Auto
> 21:45h

Dok sa nestrpljenjem iščekuju novu sezonu, drifteri iz Srbije, Hrvatske, i gotovo celog Balkana se zabavljaju "burnoutom", tehnikom držanja vozila u stacionarnom stanju, što dovodi do trošenja guma ali i velike količine dima koji nastaje usled trenja!

Naime, kao nekadašnji ledeni izazov, koji je uzeo maha širom sveta, naši vozači drifta osmislili su novi sportski lančani izazov! Naime, nakon što zapali gume, drifter izaziva sledećeg vozača iz regiona.

Za razliku od ledenog izazova, ovaj je uzavreo!

Najpre je Sava Vidaković, u crnom "nisanu 200sx" izazvao Darka Grujovića (Team RS), a zatim Darko Zorana Savića u narandžastom "nisanu". Zoki je prozvao Gorana Jevtića, a Goran je izazvao Bojana Pilipovića Pilketa. Očekujemo odgovore iz Hrvatske i Slovenije, ali i Bugarske, Grčke i Turske.

Cilj ove humanitarne akcije je da se na prvom predstojećem drift skupu u Čačku, krajem maja, prikupe slatkiši i određena sredstva za korisnike Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zračak” Čačak.

U Srbiji trenutno ima tridesetak drift vozača, koji se nadmeću u Srpskom drift šampionatu. Za sada jedan drugog izazivaju na spaljivanje guma, a po svemu sudeći glasaće se za najbolji burnout u regionu.

(Kurir.rs)