Foto: Profimedia

dva meseca bez odgovora

HRVATE INTRIGIRA MISTERIOZNI AUTOBUS: Ušao iz BiH, ali na granici ni policija ni carina ga nisu pregledali, niko ne zna ko je bio unutra!

Pre tačno dva meseca, 27. maja, u Hrvatsku je iz BiH ušao autobus.

Hrvatska
> 18:55h

Ta informacija ne bi bila ni po čemu zanimljiva da je ne prati jedan neverovatan "detalj". Naime, policajci koji su nadležni za proveru identiteta putnika prilikom ulaska u Hrvatsku, nisu pregledali ni jednu jedinu osobu iz tog autobusa, javlja Telegram.

Sve se dogodilo na graničkom prijelazu Stara Gradiška u večernjim satima, a koliko je putnika bilo u autobusu - ne zna se.

Index.hr je o ovom neobičnom događaju poslao niz pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali ni na jedno od njih nismu dobili konkretan odgovor.

"Možemo da potvrdimo da smo upoznati s informacijama koje navodite.

Tačnost navoda proveravaju nadležne službe Ministarstva", stoji se u šturom odgovoru MUP-a.

S obzirom na to da putnici u autobusu nisu identifkovani, a nije sprovedena ni carinska kontrola, pa tako ostaje nepoznato šta se sve nalazilo u prtljagu putnika koji su iz BiH ušli u Hrvatsku.

S obzirom na to da policija ima obavezu da utvrdi identitet svih osoba koje ulaze u Hrvatsku, jasno je da se radi o neshvatljivom propustu za koji bi neko, ako se utvrdi da on zaista i dogodio, morao da odgovara.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia