SAD TRAŽILE DA SE KRISTIJAN ŠMIT OBRATI NA SEDNICI UN, RUSI DALI POSEBAN USLOV: Savet bezbednosti danas o situaciji u BiH
Foto: Printscreen/Video Plus

SAD TRAŽILE DA SE KRISTIJAN ŠMIT OBRATI NA SEDNICI UN, RUSI DALI POSEBAN USLOV: Savet bezbednosti danas o situaciji u BiH

Bosna i Hercegovina -

Savet bezbednosti UN danas će na sednici zakazanoj za 16 časova po lokalnom vremenu raspravljati o situaciji u BiH, objavljeno je na sajtu UN, a Sjedinjene Američke Države su uputile zahtev Savetu bezbednosti da se na sednici obrati i visoki predstavnik Kristijan Šmit.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prethodno je rekao, da će sednica Saveta biti održana na zahtev Rusije i da bi na njoj trebalo da se obrati srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je zvanično zatražila obraćanje putem video-linka.

Srna je objavila da su Amerikanci uputili zahtev Savetu bezbednosti da se na sednici obrati i Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH.

U slučaju da Šmit želi da se obrati, ruska misija zatražila je da to bude u ličnom svojstvu, jer on kao visoki predstavnik nije potvrđen u Savetu bezbednosti i oni ga u skladu s tim i ne priznaju kao visokog predstavnika.

(Kurir.rs/Alo/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track