Prste da poližeš

Oslić pohovan u kornfleksu

Recept dana
> 00:00h

Sastojci ♦ 4 fileta bele ribe (oslića) ♦ 1 šoljica brašna ♦ 1 šoljica vode ♦ 1 šoljica kornfleksa ♦ 1/2 šoljice badema ♦ 1,5 šoljica ulja ♦ so Priprema Filete oprati i istapkati kuhinjskim papirom kako bi se osušili. Svaki posoliti prstohvatom soli. Brašno pomešati s vodom i dobro izmešati da bi se dobila glatka smesa bez grudvica. Kukuruzne pahuljice usitniti u multipraktiku, a bademe sitno iseckati. Svaki filet prvo staviti u smesu brašna i vode, a zatim u suvu smesu od kukuruznih pahuljica (kornfleksa) i badema. Zagrejati ulje u tiganju i pripremljene filete pržiti na srednje jakoj vatri s obe strane dok ne poprime smeđu boju. Pohovane filete izvaditi na papirni ubrus, koji će upiti višak masnoće i poslužiti uz prilog po želji.