RAFALI U NOĆI: Tinejdžer (17) pucao iz kola i ranio mladića (20)!
Foto: Printscreen Heute.at/Fotolia

NAPADAČ UHAPŠEN

RAFALI U NOĆI: Tinejdžer (17) pucao iz kola i ranio mladića (20)!

Austrija -
Policija je ubrzo identifikovala napadača i u vozilu marke BMW kojim je upravljao osumnjičeni sedamnaestogodišnjak pronašla vazdušnu pušku

LANDSKORN - Jedan mladić (20) je u Landskronu u okrugu Filah (Villach) ranjen iz vatrenog oružja, a na njega je pucano iz vozila u pokretu.

On je u nedelju oko dva sata ujutro pozvao policiju i prijavio da je nepoznata osoba pucala na njega. Policijske patrole odmah su stigle na lice mesta, na autoput Osiaher Ze. Žrtva je odmah ispitana, a mladić, koji je inače student i smešten u studentskom domu Anenhajm, izjavio je policiji da je na njega pucano iz vozila marke BMW sa Feldkirhner registarskim tablicama. Lekari hitne pomoći odmah su sanirali ranu od metka na levoj ruci.

Policija je krenula u poteru za naoružanim napadačem i posle sat vremena ga identifikovala. Na autoputu Zebaher u FIlahu policija je zaustavila sumnjivi BMW kojim je upravljao sedamnaestogodišnjak. Prilikom pretresa vozila u gepeku je pronađena vazdušna puška.

Momak je odmah izvučen iz vozila i pod sumnjom za napad priveden u policijsku stanicu gde je tokom saslušanja priznao da je on pucao na studenta. Ono što je zaprepastilo policiju je da je to uradio iz čiste obesti i bez ikakvog posebnog motiva. Njemu je oružje oduzeto i podneta krivična prijava zbog napada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja