SKANDAL: Auto austrijskog kancelara vozio 148 kilometar na sat gde je dozvoljena brzina 80!
Foto: Printscreen Krone.at

vozač priznao prekršaj

SKANDAL: Auto austrijskog kancelara vozio 148 kilometar na sat gde je dozvoljena brzina 80!

Austrija -

BEČ - Vozač austrijskog kancelara Kristijana Kerna vozio je prebrzo, i nakon što se na sajtovima više novina pojavio snimak, sam se prijavio policiji.Minivan "mercedes" koji koristi kancelar navodno je u zoni ograničenja od 80 kilometara na sat vozio oko 140 kilometara na sat.

Video na kom se vidi ovaj prekršaj, objavljen je na sajtovima nekoliko austrijskih listova, usled čega je kancelar Kern najavio da će vozač sam prijaviti kršenje saobraćajnih propisa.

Na snimku se vidi "mercedes" minivan, u pratnji jednog vozila marke "VW" kako se kreću, po kiši, autoputem u pravcu Beča.

Prilikom izlaska sa autoputa Aspang-Cebern, gde je pod kišnim uslovima dozvoljena vožnja samo do 80 kilometara na čas, tahometar vozač koji je snimao događaj pokazuje 148 kilometara na čas.Kern je, na dan kada je snimak napravljen, a navedeno je da je to bio 4. oktobar, bio u Gracu na konferenciji predsednika pokrajina.Iz kabineta kancelara je saopšteno da se sada čitav događaj interno analizira, jer su na sminku zatamnjene registarske tablice vozila.

Naime, i austrijski kancelar, kao i svi drugi političari u zemlji imaju obavezu da poštuju saobraćajne propise, i samo u izuzetnim slučajevima mogu da ih krše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track