STRAVIČAN ZLOČIN U BEČU: Čekićem razbio glavu podstanaru!
Foto: Printscreen Krone.at/ Andi Schie

RasvetljenO UBISTVO u otakringu

STRAVIČAN ZLOČIN U BEČU: Čekićem razbio glavu podstanaru!

Austrija -
Ubica Julijan M. (33) inače asistent na fakultetu izjavio je na saslušanju da je nemački student Rolf A. (28) kod njega živeo šest meseci i da su se često svađali

BEČ - Austrijanac Julian M. (33), koji je u sredu, 4. marta, u 16. bečkoj opštini tokom svađe ubio je svog podstanara Rolf A. (28), studenta sociologije iz nemačkog grada Hemnica (Chemnitz) zidarskim čekićem, saopštila je policija.

Prema policijskom saopštenju, Julian M. priznao je da je žrtvu ubio nanevši joj više udaraca u glavu špicastim delom čekića. Ubica, koji radi kao asistent na Tehničkom univerzitetu u Beču i za kojeg dnevni list Esterajh piše da se radi o genijalcu koji u poslednjih godinu i po dana ima psihičke probleme, izjavio je da nije planirao da ubije svog podstanara.

Portparol policije Patrik Majerhofer (Patrick Maierhofer) je rekao da je uhapšeni je izjavio kako je ubijeni nemački student kod njega živeo kao podstanar poslednjih pola godina i da su između njih dvojice sve češće izbijale svađe. Situacija se dodatno pogoršala kada je Julian M. svom podstanaru Rolfu A. predao pismeni zahtev da se do sredine marta iseli iz njegovog stana. Nakon toga su, prema rečima uhapšenog, obojica pokušavala da što više iznerviraju jedan drugog, između ostalog, puštajući glasnu muziku tokom noći.

Ubijeni Rolf A. je nakon toga sve više vremena provodio u stanu svoje devojke Lene, koji je živela samo jedan sprat ispod stana u kojem se ubistvo i dogodilo. Situacija između njih dvojice je eskalirala u sredu kada je ubijeni došao do stana u kojem je živeo kako bi se istuširao. Tada je između njih dvojice ponovo izbila žestoka svađa, tokom koje je, prema rečima Julijana M., Rolf A. pokušao da ga udari praznom pivskom flašom u glavu. Nakon što je izbegao napad, ubica je zgrabio čekić i njime više puta udario svoga cimera.

Jedan od policajaca koji je učestvovao u akciji hapšenja Juliana M. je izjavio da su on i njegove kolege, nakon nasilnog ulaska u stan, u hodniku pronašli beživotno telo Rolfa A., dok je ubica pronađen u dnevnom boravku. Videvši policajce Julian M. im je samo rekao „Ja sam to uradio“.

Podsetimo, policiju je pozvala devojka ubijenog pošto je začula galamu i glasnu svađu, a zatim i neko lupanje kao da je došlo do tuče između njih dvojice. Devojka se popela do stana svog dečka, da bi proverila da li je sve u redu. Nakon što je nekoliko puta pozvonila, a niko joj nije otvorio vrata, devojka se zabrinula i pozvala policiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track