SLUČAJ KLEČKA: Euleks najavio žalbu na oslobađanje Fatmira Ljimaja!

Čekaju pismenu presudu

SLUČAJ KLEČKA: Euleks najavio žalbu na oslobađanje Fatmira Ljimaja!

Crna Hronika -
Tužilaštvo je ubeđeno da su prikupljeni argumenti više nego dovoljni da se potvrdi krivica optuženih, i zbog toga ću se žaliti na odluku, čim je dobijem", naveo je Salustra

PRIŠTINA - Mauricio Salustro, javni tužilac Euleksa u Prištini najavio je žalbu na odluku suda o oslobađanju Fatmir Ljimaja i ostalih u slučaju "Klečka" .

Žalba će uslediti čim dobije pisanu presudu.

''Tužilaštvo je ubeđeno da su prikupljeni argumenti tokom glavnog pretresa, više nego dovoljni da se potvrdi krivica optuženih, i zbog toga ću se žaliti na odluku, čim je dobijem", navedeno je u obrazloženju tužioca Salustra.

Vest su potvrdili i advokati optuženih, dok Euleks nije ništa komentarisao.

"Ne možemo nista potvrditi", receno je u kancelariji za medije Euleksa. Fatmir Ljimaj i 9 ostalih u slučaju Klečka su proglaseni su prošle nedelje nevini za ratne zločine.

Slučaj je vraćen na ponovo suđenju posle žalbe italijanskog tužioca Salustro.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozdravlja današnju odluku Euleksovog javnog tužioca.

"Očekujemo da će se u ponovljenom postupku utvrditi ko je izvršio zločin nad srpskim civilima u selu Klečka pre 15 godina i da će zločinci konačno dobiti ime i prezime. Jer, svaki nerasvetljen zločin predstavlja pretnju da će se takav ili sličan ponoviti".

Pronalaženje i osuda zločinaca u ovom i svim drugim slučajevima izuzetno je važno zbog porodica žrtava, a ujedno to je i preduslov za normalizaciju života na Kosovu i Metohiji, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track