APELACIONI SUD BIH: Albini Terzić smanjena kazna za zločin nad Srbima!

Dobila skraćenje robije

APELACIONI SUD BIH: Albini Terzić smanjena kazna za zločin nad Srbima!

Crna Hronika -
Ovom odlukom suda delimično je uvažena žalba Terzićeve pa je presuda preinačena i okvalifikovana kao zločin nad civilima

SARAJEVO - Apelaciono odeljenje Suda BiH skratilo je kaznu sa pet na tri godine zatovora Albini Terzić, optuženoj za ratne zločine protiv srpskih civila.

Time je, kao neosnovana, odbijena žalba Tužilaštva BiH i delimično uvažena žalba branioca Terzićeve, pa je prvostepena presuda preinačena tako da je krivično delo okvalifikovano kao ratni zločin protiv civilnog stanovništva po Krivičnom zakonu bivše SFRJ, preneli su mediji u BiH.

Presudom Suda BiH od 19. oktobra 2012. godine Terzićeva je proglašena krivom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva po Krivičnom zakonu BiH.

Terzićeva je proglašena krivom zato što je, od 8. maja do sredine jula 1992. godine u Odžaku, za vreme oružanog sukoba u BiH, kao pripadnik Vojne policije Hrvatskog veća odbrane, postupajući suprotno Ženevskoj konvenciji, sama ili sa drugim pripadnicima HVO, učestvovala u nečovečnom postupanju prema civilima srpske nacionalnosti koji su bili zatvoreni u prostorijama Osnovne škole i u Fabrici "Strolit" u Odžaku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track