SMRT POD NERAZJAŠNJENIM OKOLNOSTIMA: Glavni saradnik Luke Bojovića poginuo u udesu
Foto: Fonet

Baranin Luka Đurović (34) smrskan u „poršeu“

SMRT POD NERAZJAŠNJENIM OKOLNOSTIMA: Glavni saradnik Luke Bojovića poginuo u udesu

Crna Hronika -
Đurović nastradao na izlazu iz Kotora. On je bio na spisku za osvetu Slobodana Šaranovića (75)

BEOGRAD - Đurović nastradao u „poršeu“ aranđelovačkih tablica!Luka Đurović (34), jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića i vođa barskog klana, poginuo je juče oko 14 sati u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Kotora. Đurović je nastradao u crnom „poršeu“ aranđelovačkih tablica pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, a preminuo je na putu do bolnice.Sleteo u jarakUviđaj na mestu nesreće trajao je nekoliko sati.- Đurović je, na izlazu iz tunela Vrmac na putu iz Kotora ka Tivtu, izgubio kontrolu nad automobilom tokom preticanja, usled čega je sleteo u jarak - kaže izvor iz crnogorske policije.Kako saznaje Kurir, samo sat vremena pre nego što je Đurović nastradao iz pritvora je pušten Miloš Delibašić, rođak Slobodana Šaranovića! Delibašić je, podsetimo, dovođen u vezu s likvidacijama Miloša Vidakovića u Budvi i Nikole Bojovića u Beogradu.- Oko 13 sati Osnovni sud u Kotoru osudio je Delibašića na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i ukinuo mu pritvor jer dokazi za njegovo učešće u ubistvima nisu pronađeni. Sat vremena kasnije dogodila se nesreća u kojoj je nastradao Đurović - kaže naš izvor.Luka Đurović, prema nezvaničnim informacijama, bio je na spisku za osvetu Slobodana Šaranovića, koji je u Crnoj Gori uhapšen zbog sumnje da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog rođenog brata.Svetio se zbog brata- Šaranović je planirao ubistvo kao osvetu za ubistvo brata Branislava Šaranovića, za šta je krivio Luku Bojovića. Za to je, navodno, angažovao Miloša Delibašića, koji mu je rođak i kog je odgajio. Meta je trebalo da bude Đurović, kao jedan od najbližih Bojovićević saradnika, ali i kao čovek koji se povezuje s nestankom Slobodana Radonjića, sina kuma Slobodanovog brata Branislava - pisali su crnogorski mediji.Nestanak Slobodana Radonjića 2009. godine, odnosno njegovo ubistvo, bio je i okidač za sukob porodice Šaranović i Luke Bojovića.- U tom ratu su ubijeni Branislav Šaranović, Danilo Radonjić i Dženan Ramović, a zatim iz osvete i Lukin brat Nikola - objašnjava naš sagovornik.

Kobno preticanje... „Porše“ je sleteo sa puta kod tunela Vrmac
Kobno preticanje... „Porše“ je sleteo sa puta kod tunela Vrmac

Mlada saputnica povređena Monika M. (18) iz Bara, koja je bila saputnica Luke Đurovića, povređena je u nesreći.- Devojka je sama izašla iz smrskanog automobila, nakon čega je prebačena u risansku bolnicu. Ona nije životno ugrožena - kaže izvor Kurira.

Đurovića Hteli da ubiju u junuVeselin Pantović iz Nikšića uhapšen je u junu ove godine zbog sumnje da je planirao da ubije Luku Đurovića. Policija je u Pantovićevom motoru našla dve eksplozivne naprave, pištolj, prigušivač, dve detonirajuće kapisle i okvir sa sedam metaka.

Hronologija /obračun dve porodice/- 27. JUL 2009 - Slobodan Radonjić poslednji put viđen živ kako ulazi u automobil Luke Đurovića.- 8. OKTOBAR 2009 - Branislav Šaranović (66), nekadašnji vlasnik kazina „Slavija“, izrešetan na Dedinju ispred svog stana.- 8. SEPTEMBAR 2011 - Danilo Radonjić (62), kum Slobodana Šaranovića, ubijen u Beogradu, a spekulisalo da je ubistvo naručio Luka Bojović.- 29. APRIL 2013 - Nikola Bojović izrešetan naočigled mnogobrojnih prolaznika u centru Beograda.- 16. JUL 2013 - Miloš Delibašić uhapšen u Budvi zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Pančevca Miloša Vidakovića.- 25. JUL 2013 - Slobodan Šaranović (75) i Ratko Koljenšić (36) uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića.- 30. SEPTEMBAR 2013 - Miloš Delibašić osuđen na tri meseca zatvora u Osnovnom sudu u Kotoru, pa pušten na slobodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track