ĆUPRIJA: Zatvor za čelnike Više medicinske škole zbog mita

Završen maratonski proces

ĆUPRIJA: Zatvor za čelnike Više medicinske škole zbog mita

Crna Hronika -
Stojanović i Đorđević su osuđeni zbog traženja i primanja mita u izosu od 5.000 evra od profesora anatomije u toj školi dr Hristosa Aleksopolusa, rodom iz Soluna

JAGODINA - Veće Višeg suda u Jagodini, kome je predsedavao sudija Zoran Petrović, osudilo je na tri godine zatvora bivšeg direktoru Više medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji dr Milosavu Stojanoviću (61), a bivšeg zmenika predsednika Upravnog odbora te škole Radoslava Đorđevića (53) na dve i po godine.

Stojanović i Đorđević su osuđeni zbog traženja i primanja mita u izosu od 5.000 evra od profesora anatomije u toj školi dr Hristosa Aleksopolusa, rodom iz Soluna, u februaru 2006. godine, izjavio je danas Petrović.

Osuđeni imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu u roku od 15 dana, napomenuo je Patrović. Reč je o maratonskom procesu, koji je imao čak 77 zakazana ročišta i koji će ući po dužini trajanja u anale jagodinskog suda starijeg od jednog veka i pomoravskog pravosuđa.Stojanović, specijalista neuropsihijatrije i sudski veštak i Đorđević, poznatiji kao Rade Bilder, zaposlen kao komercijalni direktor Fabrike konditorskih proizvoda "Ravanica" u Ćupriji i u junu smenjeni predsednik opštine Ćuprija, od Aleksopulosa su tražili evre da bi ga zaposlili na neodređeno vreme u toj školi.Aleksopulos je slučaj prijavio policiji koja ga je ozvučila i obeležila novčanice.

Prilikom pretresa radnog kabineta direktora pripadnici UPBOK su novac pronašli između jastuka na kauču u kancelariji Stojanovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track