PREVARILI 200 RADNIKA: Rođak iz Slovenije nestao s parama

Šema

PREVARILI 200 RADNIKA: Rođak iz Slovenije nestao s parama

Crna Hronika -
Miloš Radović je od radnika kao avans za uslugu uzimao po 54 evra i uplaćivao na račun svoje vanbračne supruge. Pasoše i dokumentaciju preuzimao je Nenad, kaže izvor Kurira

NIŠ - Zarada na tuđoj muci!Niška policija uhapsila je Nenada Radovića (52) iz Aleksinca zbog sumnje da je s rođakom iz Slovenije Milošem Radovićem (35) prevario oko 200 osoba, od kojih su uzeli 1,2 miliona dinara obećavši im posao na gradilištima u Nemačkoj i Austriji.- Miloš Radović je od radnika kao avans za uslugu uzimao po 54 evra i uplaćivao na račun svoje vanbračne supruge. Pasoše i dokumentaciju preuzimao je Nenad. Posao prevaranta cvetao je jer se u Aleksincu brzo pročula vest o lakoj zaradi u inostranstvu, pa su radnici željni posla pohrlili sa svih strana - kaže izvor Kurira.Sve se to događalo u junu ove godine, a kao termin polaska na posao u inostranstvo bio je određen 14. septembar. Međutim, Miloš je u međuvremenu otputovao, a radnici su, kad su shvatili da su prevareni, tražili objašnjenje i povraćaj novca od Nenada. On je prebacivao krivicu na Miloša, pa su oštećeni slučaj prijavili policiji i klupko prevare je počelo da se odmotava. Prilikom angažovanja radnika Miloš Radović iz Slovenije obećavao je neverovatno dobre uslove.- Nuđena je plata od osam do 16 evra po satu, u zavisnosti od posla koji se obavlja. Miloš je obećavao besplatan smeštaj i dva obroka. Uz sve to, rekao je da ćemo dobiti avans od po 300 evra da ostavimo porodicama da im se nađe dok im pošaljemo od prve plate. Četiri dana pre polaska, kad smo se okupili u niškom hotelu „Grand“, poslodavac i gazda firme se nisu pojavili. Napali smo Nenada, došla je interventna policija i odvela ga, a mi smo ostali kratkih rukava - kaže Miloš Ignjatović, jedan od prevarenih radnika.

Radović: i ja sam prevaren!Nenad Radović tvrdi da je i on oštećen i da je podneo krivičnu prijavu protiv rođenog bratanca.- Ne znam što mu je to trebalo. On u Sloveniji ima kafić i diskoteku. Miloš i njegova supruga, koja je zaposlena u bolnici, mesečno zarađuju više nego što je ovde pokupio. Sav novac koji smo uzeli poslao sam mu Vestern unionom, za šta imam potvrdu - rekao je Radović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track