DOLIJALI PREVARANTI: Na izmišljenoj bolesnoj ćerki uzeli dva miliona dinara!

Uhapšeni Obrenovčani

DOLIJALI PREVARANTI: Na izmišljenoj bolesnoj ćerki uzeli dva miliona dinara!

Crna Hronika -
Bračni par se tereti da je lažno prikazivao da ima ćerku i sačinjavao i lažnu medicinsku dokumentaciju na izmišljeno ime i na ime pomoći od preduzeća i firmi uzeli dva miliona dinara

BEOGRAD - Policijski službenici PU za grad Beograd, UKP Drugo odeljenje, uhapsili su i odredili zadržavanje za D.B. (40) i D.B. (40) iz Obrenovca zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevare.

Dvoje osumnjičenih se terete da su krivična dela vršili na taj način što su sačinjavali lažnu medicinsku dokumentaciju o bolesti sina, a potom uz molbu za uplatu donacije za lečenje i kupovinu lekova dostavljali preduzećima sa sedištem na teritoriji Beograda.

Takođe, ovaj par se sumnjiči da je lažno prikazivao da ima ćerku i sačinjavao i lažnu medicinsku dokumentaciju na izmišljeno ime Mirjana B, koju su, na opisani način dostavljali privrednim društvima sa molbom za uplatu donacije.

Na ovaj način, u periodu od 2010. do 2013. godine, oštećeno je više od 150 firmi i na ime pomoći uplaćeno je više od dva miliona dinara, a D. B. i D. B. se terete da su za ovaj iznos stekli protivpravnu imovinsku korist.

Krivična prijava dostavljena je tužilaštvu redovnim putem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track