BANJALUKA: Otac prvi put pustio sina u grad, a policija ga pretukla!

Brutalna racija u diskoteci

BANJALUKA: Otac prvi put pustio sina u grad, a policija ga pretukla!

Crna Hronika -
Prema rečima Đure Jelačića čijeg sina su policajci brutalno pretukli, dečak je napadnut kada je pitao policajce može li da spusti ruke i ide kući

BANJALUKA - Kada je svom maloletnom sinu dozvolio izlazak u noćni provod, Banjalučanin Đuro Jelačić nije ni slutio šta će ga snaći.

Mladić je sa društvom izašao u noćni klub "Milenijum", gde su iste večeri pripadinci Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodili raciju. Legitimisali su ga i pretresli.

Sve je, priča Đuro, bilo u redu, dok njegov sin nije pitao policajce može li da spusti ruke i ide kući.

- Uniformisano lice prišlo mu je s leđa i kako je držao ruke udario ga je u bradu pesnicom. Niko od tih 10 policajaca nije prišao i nije intervenisao, ispričao je Đuro i dodao da policajac Jovo Zorić koji je brutalno pretukao njegovog sina mora da odgovara.

Đuro kaže da ima snimak batinjanja, ali nije želeo da ga pokaže.

- Imam snimak kako se desilo, obratio sam se ministru i direktoru policije, biru za žalbe građana, angažovao sam advokate, a videćemo kako će se sve završiti ističe on.

Da se incident dogodio potvrdili su i u banjalučkoj policiji, a ministar MUP RS Radislav Jovičić je rekao da će se ceo slučaj ispitati i ako se utvrdi odgovornost policijskog službenika on će biti sankcionisan.

U diskoteci gde se premlaćivanje dogodilo potvrdili su da se incident dogodio, ne unutra gde je sve bilo kako treba,već ispred lokala.

Ostalo je inače nepoznato kako je maloletnik ušao u dikoteku iako na ulaznim vratima piše da je muškarcima mlađim od 20 godina ulaz strogo zabranjen.

http://www.youtube.com/watch?v=4XfzjJm4Md8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track