Čeda Jovanović: Srkali su čorbu i psovali me, a onda su svi skočili
Foto: Zorana Jeftić

Lider LDP opisao kako su ga napali navijači Zvezde u Segedinu

Čeda Jovanović: Srkali su čorbu i psovali me, a onda su svi skočili

Crna Hronika -
Lider LDP ispričao na sudu da je sukob započeo Leo Petrović, nakon čega ga je Velibor Dunjić zgazio i udario pesnicom u glavu

BEOGRAD - Obračun zbog Kosova.- Velibor Dunjić se iznenada pojavio i stao ispred mene. Pominjao je braću s Kosova i tražio da napustim splav. Stao mi je na nogu, uhvatio me za ruku i udario u glavu. Tako je sve počelo!Prepoznao napadačeOvim rečima juče je u Višem sudu u Beogradu lider LDP Čedomir Jovanović opisao kako je njega, suprugu i nekoliko prijatelja 17. aprila u restoranu „Čarda“ u Segedinu napala grupa huligana. Kako je objasnio, u restoran je svratio pred vaterpolo utakmicu kako bi popio kafu.- Da li ste nekome pokazivali srednji prst? - upitao je Jovanovića Dunjićev branilac, advokat Saša Milovanović.- Ne, to je previše primitivno za mene - odgovorio mu je Jovanović.Velibora Dunjića, jednog od vođa navijača Zvezde, kao i optuženog Lea Petrovića, Jovanović je prepoznao kao napadače koji su, kako se navodi u optužnici, toga dana najpre vređali i psovali Jovanovića, a onda ga fizički napali.- Ovaj u crnoj košulji je Dunjić, a do njega je Petrović. Mada, tog dana je Leo drugačije izgledao, bio je zarasle kose i brade, delovao je neuredno i pripito. On mi se prvi obratio, psovao me preko čorbe koju je jeo. Uprkos tome, ja sam sa suprugom i prijateljima krenuo ka terasi restorana. Tada je ispred mene stao Dunjić i tražio da napustim restoran. Pominjao je našu braću s Kosova. Zgazio me je, uhvatio za ruku i onda udario u glavu - potvrdio je Jovanović, ne iznoseći druge detalje.Prema navodima optužnice, grupa huligana potom je nasrnula na Jovanovića i njegove prijatelje, a nastavili su da ih udaraju i prilikom izlaska iz restorana.- Nisu tačni navodi optužnice, ne osećam se krivim - rekao je Dunjić, koji je neprekidno posmatrao Jovanovića tokom svedočenja i povremeno se osmehivao na njegove reči.Nastavak 5. novembraLider LDP pridružio se krivičnom gonjenju dvojice navijača, ali je rekao da ne ističe imovinski zahtev od njih.- Samo želim da doprinesem drugačijem životu u ovom gradu, u kom živim ja, ali i moja deca. Nedopustivo je ovakvo ponašanje - objasnio je on.Suđenje se nastavlja 5. novembra, kada bi trebalo da svedoče Jovanovićeva supruga i prijatelji koji su bili s njim.

Razočarao se u Čedu... Leo Petrović
Razočarao se u Čedu... Leo Petrović

Vučković došao u sudPodršku navijačima Zvezde dalo je i desetak njihovih prijatelja, među kojima je bio i Marko Vučković. Navijači nisu ulazili u sudnicu, već su u hodniku Palate pravde, bez ikakvih obeležja, čekali odluku o tome da li će Dunjić biti pušten iz pritvora.

Čedo, kad smo šetali zajedno, tad si me poznavaoJučerašnje suđenje obeležila je i polemika Čedomira Jovanovića i navijača Lea Petrovića.Petrović: Pogledaj me u oči i reci da li sam ti psovao oca i majku, oni su za mene svetinja.Jovanović: Ne bih ulazio u raspravu, stojim iza svoje izjave.Petrović: Nek si ti meni živ i zdrav, to ti želim, imaš decu kao i ja. Samo sam te zamolio da ne sediš tu. Verovao sam nekada u gospodina Jovanovića, ali je on to sve izneverio, ostao sam bez posla. Nisam ga terao iz restorana, samo nisam želeo da sedne za moj sto.Jovanović: Ne poznajem ovog čoveka, niti znam zbog čega je on ostao bez posla.Petrović: A kad smo ti trebali, kad smo šetali zajedno 1995. i 1996. godine, tad smo se znali. Da li smo i tada bili različiti kao sada? (Petrovićev branilac je potom konstatovao da ga Jovanović uopšte ne gleda u oči).Jovanović: Ja sam i ozbiljnije prestupnike gledao u oči, nemam problem s tim.

Pojačano obezbeđenjePočetak suđenja Veliboru Dunjiću i Leu Petroviću obeležile su i pojačane mere obezbeđenja u Palati pravde. Veliki broj pripadnika policije, u uniformi i civilu, bio je u sudu, ali i samoj sudnici.- Policija je imala informacije da bi moglo da dođe do okupljanja navijača ispred zgrade suda - kaže izvor Kurira. Čedomir Jovanović je iz bezbednosnih razloga ušao na službeni ulaz u zgradu, a početak suđenja je čekao u odvojenoj prostoriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track