Zbog gurkanja hteo da zakolje prijatelja!

Ranjavanje u Domu za decu ometenu u razvoju

Zbog gurkanja hteo da zakolje prijatelja!

Crna Hronika -
Štićenik doma D. B. (24) prvo se šalio, a zatim počeo da se svađa sa Stojanom S. (19), koga je na kraju izbo nožem

VETERNIK - Strašan prizor!U krugu Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku preksinoć je došlo do svađe između dva štićenika ove ustanove, u kojoj je D. B. (24) nožem teško povredio pet godina mlađeg Stojana S. Do incidenta je došlo nakon izlaska iz trpezarije, oko 20 časova, nakon što su štićenici završili s večerom.Izvukao „skakavac“- Sukob između povređenog Stojana i D. B. nastao je iz banalnih razloga. Krenuli su sa šalom, a onda je igra postala gruba. Počeli su da se gurkaju i stiskaju s leđa, ali ništa nije ukazivalo da će doći do ovakvog incidenta. Na kraju su se dvojica prijatelja posvađala, a onda je D. B. iz džepa izvadio nož „skakavac“ i zario ga Stojanu u stomak - ispričao je za Kurir Zoran Arbutina, direktor Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku.Nemilu scenu posmatrali su štićenici doma koji su se tu zatekli posle večere.- Uplašili smo se da će i nas povrediti. Hteli smo da ih razdvojimo, a onda smo videli kako Stojan krvari - rekli su nam neki od njih.Veća tragedija je, srećom, izbegnuta, a pravo je čudo da niko od drugih nije povređen. Zaposleni su odmah reagovali i obavestili lekarsku ekipu ustanove, koja je povređenome do dolaska Hitne pomoći ukazala pomoć.Poznati po incidentimaOba štićenika odranije su vaspitačima u domu poznati po nedoličnom ponašanju, a povređeni je čak i problematičniji od osumnjičenog D. B.- Napadač je kod nas nešto duže od godinu dana. Prethodno je bio u nizu ustanova, a kod nas je došao zbog toga što se nije uklopio ni u jednu od ustanova u kojoj je bio. Povređeni Stojan kod nas je duže od pet godina i po svojim karakteristikama je čak i mnogo problematičniji od napadača! On ispoljava maksimalno agresivno ponašanje prema drugim korisnicima, samovoljno izlazi iz ustanove i otima iz radnji, a osumnjičen je i za provalne krađe u okolini doma - kazao je direktor Arbutina. Tužilaštvo je ovaj događaj okvalifikovalo kao pokušaj ubistva, a prijava će biti podneta u redovnom postupku. (S.S.)

Nož od drugaDirektor Arbutina kaže da D. B. ima dozvolu za izlazak u grad.- Prema njegovoj priči, on je do noža došao neposredno pre incidenta, a navodno ga je dobio kao poklon od prijatelja iz grada. Zasad je kod nas, ali očekujemo njegovo izmeštanje u prostorije koje će biti sigurnije i za njega i za druge korisnike - objašnjava direktor Arbutina.

Kopali po medicinskom otpaduDom za decu ometenu u razvoju u Veterniku već nekoliko puta se našao na stranicama crne hronike, a poslednji put početkom avgusta, kad su se pojavili video-snimci štićenika ove ustanove na kojima rukama kopaju medicinski otpad! Nekoliko dana nakon što su snimci dospeli u javnost, štićenik Branko Gabrić (25), koji je napravio sporne snimke, pokušao je samoubistvo skokom sa terase. Gabrić se danas, po povratku iz bolnice, nalazi na oporavku u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju, a njegov laptop, koji je policija oduzela i u kojem su se nalazili snimci koji su šokirali srpsku javnost, i dalje je na veštačenju u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja