Rođacima Nasera Keljmendija zabranjen ulazak u Crnu Goru!

Opasnost po nacionalnu bezbednost

Rođacima Nasera Keljmendija zabranjen ulazak u Crnu Goru!

Crna Hronika -
Na spisku nepoželjnih našli su se Keljmendijevi sinovi Elvis (31), Besnik (29) i Liridon (26), njegov polubrat Bećir i rođak Redžep

PODGORICA - Članovima porodice Nasera Keljmendija, narkobosa kome su prištinske vlasti produžile pritvor, zabranjen je ulazak u Crnu Goru jer, kako je procenjeno, predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbednost.

Na spisku nepoželjnih našli su se Keljmendijevi sinovi Elvis (31), Besnik (29) i Liridon (26), njegov polubrat Bećir i rođak Redžep, podsećaju crnogorski mediji i dodaju da su gotovo svi oni na poternicama u regionu i svetu, odnosno da je za njih zainteresovan Evropol, ali i Tužilaštvo BiH.

Naser Keljmendi se nalazi na crnoj listi SAD koja ga je proglasila jednim od najopasnijih narkodilera na Balkanu i za njim je raspisana Interpolova poternica.Keljmendiju je, inače, u ponedeljak produžen pritvor za još tri meseca, do 7. januara 2014. godine.

Uhapšen je u maju ove godine na osnovu naloga tužioca Euleksa, koji je pokrenuo istragu.Pod istragom je za organizovani kriminal, ubistvo i trgovinu narkoticima, a reč je o istim krivičnim delima za koja ga terete organi BiH.Tužilaštvo BiH, naime, sumnjiči Keljmendija za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima šverca droge i krivičnim delom ubistva.

Keljmendi je pobegao iz BiH pre policijske akcije "Lutka" početkom septembra 2012. godine, kada je na području BiH uhapšeno više od 25 osoba za koje se veruje da su pripadnici organizovanog kriminala.

Spekulisalo se da se krije u Crnoj Gori, ali je "Vijestima" u crnogorskoj policiji rečeno da je on 10. septembra 2012. napustio Crnu Goru prema Kosovu.Keljmendi i Darko Elez navodili su se kao glavne mete akcije "Lutka".

U žižu svetske javnosti, dospeo je nakon što ga je 2012. američki predsednik Barak Obama, u specijalnom izveštaju Bele kuće, označio narkobosom, koji ugrožava američke nacionalne interese. Keljmendi je krajem 2011. godine rekao da se nikada nije bavio švercom droge.

“Spreman sam da odgovaram, jer nikome ne mogu reći da ne vodi istragu protiv mene”, kazao je tada Keljmendi.Keljmendi je poreklom sa Kosova, ali ima državljanstvo BiH.

Srpska policija, podseća se, označila ga je kao glavnog organizatora i finansijera prometa heroina koji u Peć stiže autobusima iz Turske i Albanije, a zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu.Keljmendi je vlasnik velike imovine u Crnoj Gori, BiH, Srbiji, Kosovu, Sloveniji, Dubaiju...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track