ODLEŽAO: Organizator ubistva Nikole Bojovića na slobodi?!

Nije obavešten da Srbija protiv njega vodi istragu

ODLEŽAO: Organizator ubistva Nikole Bojovića na slobodi?!

Crna Hronika -
Milošu Delibašiću za koga se smatra da je organizator ubistva Nikole Bojovića najverovatnije će se 16.oktobra naći na slobodi posle isteka tromesečne robije zbog neprijavljenog pištolja

PODGORICA - Beograđanin Miloš Delibašić (28), koji je letos uhapšen u zajedničkoj akciji policija Srbije i Crne Gore, najverovatnije će se početkom naredne nedelje naći na slobodi.

Delibašiću 16. oktobra ističe tromesečna robija, na koju je osuđen jer je na sudu u Kotoru utvrđeno da je prilikom hapšenja u Budvi kod sebe imao pištolj, koji je krio u peškiru. Iako mu je stavljeno na teret “samo” nedozvoljeno držanje oružja, iz policija obe države danima je ponavljano da je on jedan od organizatora ubistva Nikole Bojovića, brata vođe Zemunskog klana Luke Bojovića. Policije su ga dovodile u vezu i sa ubistvom Pančevca Miloša Vidakovića, koji je 2. jula ubijen u Budvi.

Njegov advokat Predrag Đolević kazao je da on nije obaveštavan da je srpska policija protiv njega objavila međunarodnu poternicu, niti da je u Crnoj Gori pokrenut zahtev sa sprovođenje istrage.

- Nismo obaveštavani da je protiv njega aktivna poternica Srbije zbog sumnje da je učestvovao u organizaciji ubistva Nikole Bojovića u Beogradu. Kada sam se raspitivao kod tužioca Željka Tomkovića, obavešten sam da u predmetu oko ubistva Pančevca Miloša Vidakovića, koji je 2. jula ubijen u Budvi, ne postoje nikakvi dokazi protiv mog klijenta. Samim tim, do sada, nismo obavešteni ni da je pokrenut zahtev za sprovođenje istrage niti izdat nalog za njegovo privođenje nakon što mu istekne zatvorska kazna. Prema tome, on će biti na slobodi ako se nešto u međuvremenu ne promeni, kazao je Đolević.

Miloš Delibašić uhapšen je 16. jula oko 16 časova u blizini hotela “Avala” u Budvi. Posle desetak dana, uhapšeni su Danilovgrađani Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić, a Uprava policije zvanično je saopštila da se pored njih i Delibašić sumnjiči da je organizovao ubistvo Bojovića. Šaranović i Koljenšić su 24. jula uhapšeni u Crnoj Gori na osnovu međunarodnih poternica NCB Interpol Beograd. Njima dvojici je određen ekstradicioni pritvor, jer ih je srpska policija označila kao organizatore ubistva Bojovića, koji je 29. aprila ove godine ubijen u Beogradu.

- Koliko sam upoznat, srpska policija sve dokaze protiv mog klijenta zasniva na iskazu Beograđanina Miloša Vojinovića za kojeg kažu da je ranije bio član njegove grupe. Vojinović je u međuvremenu u Srbiji dobio status zaštićenog svedoka, ali ni ja, niti Delibašić zvanično nismo obaveštavani šta mu se to, navodno, stavlja na teret. On je pet godina bio u zatvoru i izašao je desetak dana pre ubistva Bojovića. Delibašić tvrdi da na bilo koji način nije učestvovao u organizaciji tog ubistva, kazao je Delibašićev branilac.

Crnogorska policija ni nakon tri meseca zvanično nije rešila ubistvo Pančevca Miloša Vidakovića, iako su direktori dve policije letos pompezno saopštavali i da je taj “zločin policijski rešen”.

Osećaj zadovoljstva nakon napornog rada zasad ima samo direktor policije Srbije Milorad Veljović, koji je sa spiska nerešenih zločina uspeo barem delom da “skine” ubistvo Nikole Bojovića. Takvom statistikom se nakon tri meseca od ubistva Pančevca ne može pohvaliti njegov kolega Slavko Stojanović, jer crnogorska policija zvanično još nije rešila taj zločin. Time je i to ubistvo u policijskim evidencijama dodato na podugački spisak nerešenih likvidacija koje su se u protekloj deceniji i po dogodile u Budvi.

Delibašić želi da ostane u Crnoj Gori

Branilac Miloša Delibašića, advokat Predrag Đolević tvrdi da njegov klijent, ukoliko bude pušten na slobodu, ne može biti proteran iz Crne Gore, jer nema državljanstvo.

“On nije upisan ni u knjigu državljana Srbije niti Crne Gore .Pre svega ovoga predao je zahtev za prijem u crnogorsko državljanstvo, ali ga do sada nije dobio. On ima samo staru nevažeću ličnu kartu, koja mu je davno izdata u Beogradu. Zvanično nema državljanstvo i samim tim ne može biti proteran, pojasnio je Đolević. On je naveo da njegov klijent nakon izlaska iz zatvora želi da ostane u Crnoj Gori, gde mu živi sva rodbina.

- Želi da je tu, a letos je i bio u Budvi gde je nameravao da ostane i ode što dalje od vlasti Srbije. Priča policije iz Beograda, koju pakuju njihovim medijima, da je on sestrić Slobodana Šaranovića, nema nikakve istine. To nije tačno, tvrdi advokat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track