BRČKO: Monici Kran Ilić smanjena kazna za ratne zločine!

Mučila civile

BRČKO: Monici Kran Ilić smanjena kazna za ratne zločine!

Crna Hronika -
Apelacioni sud Brčko distrikta preinačio je prvostepenu presudu Moniki Karan-Ilić i smanjio joj kaznu zatvora sa četiri na dve godine

BRČKO - Apelacioni sud Brčko distrikta BiH preinačio je prvostepenu presudu Moniki Karan-Ilić, kojom je bila osuđena na četiri godine, i pravosnažno je osudio na dve i po godine zatvora za zločine počinjene nad civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u Brčkom.

Prema presudi, Karan-Ilić je proglašena krivom da je od maja do juna 1992. u logoru "Luka" i Stanici javne bezbednosti (SJB) Brčko učestvovala u mučenju, nečovečnom postupanju i nanošenju patnji civilima Bočnjacima i Hrvatima, prenosi BIRN.

Ona je oslobođena krivice da je u logoru "Luka" jednom prilikom učestvovala u seksualnom zlostavljanju zatočenika i da je gasila cigarete po telu zarobljenika.

Tužilaštvo Brčko distrikta je optužnicu protiv Karan-Ilić podiglo u martu 2012, a prvostepena presuda je doneta u maju ove godine.

Od decembra 2011. nalazi se u pritvoru u Bijeljini, a vreme provedeno u pritvoru biće joj uračunato u izrečenu kaznu, objavili su mediji u BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track