ZLOČIN U BEČEJU: Maloletni ubica Ervina Bilickog (17) i dalje na slobodi!

Suđenje još nije zakazano

ZLOČIN U BEČEJU: Maloletni ubica Ervina Bilickog (17) i dalje na slobodi!

Crna Hronika -
Istraga o smrti Ervina Bilickog je završena u julu 2013. posle tri veštačenja koja su predata sudu, ali suđenje još ne počinje

NOVI SAD - Sudija Višeg suda u Novom Sadu Savo Đurđić još nije zakazao početak suđenja za ubistvo Ervina Bilickog (17), iako je istraga završena u julu. Za to vreme optuženi P. P. (14) boravi u Centru za socijalni rad i ima slobodu kretanja pod nadzorom.

Bilicki je 17. marta ujutro pronađen mrtav na izlazu iz Bečeja ka Bačkom Petrovom Selu. Zbog sumnje da je tinejdžera nekoliko puta udario posle čega je Bilicki pao i udavio se u bari, uhapšen je P. P. (14). Napadač koji je osumnjičen za ubistvo sudiji je priznao da je tukao Bilickog, ali je negirao da je odgovoran za njegovu smrt.

Predmet je dodeljen Savi Đurđiću, sudiji iz Odeljenja za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu. On je saslušavao uhapšenog, svedoke, porodicu i taj deo istrage je završen 5. aprila.

Sudija je tada naložio tri veštačenja. Prvo veštačenje o poziciji tela Bilickog i povredama, sudu je predato 28. maja. Veštačenje P. P. o stanju uračunljivosti i stepenu zrelosti u trenutku napada sudija je dobio 24. juna. Mesec dana kasnije stiglo je i DNK veštačenje o tragovima koji su pronađeni na mestu tragedije.

Tako je istraga o smrti Bilickog završena, ali sudija još nije zakazao početak suđenja.

- Nema novih dokaza ni svedoka, i samo gubimo vreme. Sudija je tokom istrage izuzetno ažurno radio. Ali od jula do danas se ništa ne radi. Zbog čega se odugovlači, niko ne zna - kaže sagovornik. Osumnjičenom P. P. sud je od momenta hapšenja naredio pritvor. Međutim, zbog toga što je četrnaestogodišnjak, upućen je u otvorenu ustanovu Centra za socijalni rad u Novom Sadu.

- Uhapšeni ima slobodu kretanja, ali je pod nadzorom Centra za socijalni rad. Lokacija se drži u tajnosti jer je otac Bilickog, Ištvan Lakatuš, pretio da će mu nauditi i presuditi pre suda - otkriva izvor.

U Višem sudu u Novom Sadu su kazali da ne mogu da komentarišu slučaj jer se radi o maloletniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track