PROKUPLJE: Bivšim funkcionerima opštine Merošina mesec dana pritvora!

Završeno saslušanje

PROKUPLJE: Bivšim funkcionerima opštine Merošina mesec dana pritvora!

Crna Hronika -
Božidar Filipović, advokat Luke Kostića jednog od osumnjičeni rekao je da nema elemenata za pritvor njegovog klijenta

PROKUPLJE - Sudija Višeg suda u Prokuplju Danijela Petrović, postupajući po predmetu Višeg javnog tužilaštva, odredila je pritvor do 30 dana bivšem predsedniku opštine Merošina Slobodanu Todoroviću (63), direktoru JP "Direkcije za sport, turizam i rekreaciju "Oblačinsko jezero" Hranislavu Periću i načelniku Opštinske uprave Živoradu Stanisavljeviću.

Todoroviću (63) iz Oblačine, opština Merošina, pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio "produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja“, Periću (60) iz Jovanovca zbog sumnje da je počinio krivično delo "zloupotreba službenog položaja i krivično delo građenje bez građevinske dozvole", a Stanisavljeviću (67) iz Merošine zbog zloupotrebe službenog položaja.Sudija Petrović nije prihvatila predlog Tužilaštva za određivanje pritvora za Miodraga Stanojevića (52) iz Niša, Luke Kostića (65) iz Niške Banje, a ranije su saslušane i puštene da se brane sa slobode šef Odseka za inspekcijske poslove u Merošini Slobodanka Aleksić i Dragica Simonović iz Niša.

Niška policija, u saradnji sa tužilaštvom, uhapsila je juče sedam osoba, bivših i sadašnjih funkcionera, direktora i službenika u opštini Merošina, a protiv jedne osobe podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet za više od 60 miliona dinara, a za krivično delo koje im se stavlja na teret zaprećena je kazna preko 10 godina zatvora.

Božidar Filipović, advokat Luke Kostića jednog od osumnjičenih, rekao je da se radi o političkom hapšenju i da kada je u pitanju njegov klijent, nema elemenata za koje ga tereti optužnica.

"Smatram da nema potrebe da se vodi zajednički postupak protiv osumnjičenih i da treba da se odvoji. Moj branjenik ne može uticati na svedoke, jer to nema nikakve važnosti s obzirom da su prikupljeni pismeni dokazi, kao i sagrađeni objekat koji će se putem veštačenja premeriti i utvrditi da li je bilo nepravilnosti", rekao je Filipović.

Filipović je dodao da je potrebno pažljivo saslušati sve svedoke kako bi se donelo konačno rešenje i utvrdilo da li postoje elementi za podizanje optužnice ili će biti obustavljen postupak, što je po njemu vrlo realna mogućnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track