VIŠI SUD: Počinje suđenje za zloupotrebe u Ikarbusu!
Foto: Nebojša Mandić

Palata pravde

VIŠI SUD: Počinje suđenje za zloupotrebe u Ikarbusu!

Crna Hronika -
Bivši generalni direktor Ikarbusa Srećko Nijemčević i njegovi saradnici se terete da su prodavali autobuse preko dilerske i posredničke mreže

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu u četvrtak bi trebalo da počne suđenje bivšem generalnom direktoru "Ikarbusa" Srećku Nijemčeviću i njegovim saradnicima zbog optužbi da su zloupotrebom služenog položaja oštetili to preduzeće.

Na teret im se stavlja prodaja autobusa preko dilerske i posredničke mreže i saradnja s nemačkim proizvođačem menjača "Voith Turbo".

Nijemčević je uhpašen 5. januara 2010. godine, a nekoliko dana posle njega i tehnički direktor "Ikarbusa" Dragić Dragojlović.

Nakon hapšenja, MUP je saopštio da je Dragojlović od juna 2003. do juna prošle godine, u saizvršilaštvu s Nijemčevićem, nabavio 462 automatska manjača nemačkog proizvođača "Voith Turbo" za potrebe ugradnje u proizvodnji autobusa po znatno višim cenama od tržišnih.Na taj način, kako navodi MUP, pribavili su protivpravnu imovinsku korist nemačkom preduzeću u iznosu od milion i 155.000 evra na štetu "Ikarbusa".

Pored njih, optuženi su Zoran Milosavljević, Milisav Milosaljević, Milivoje Tutić, Stanislav Glumac, Momir Alvirović i Mladen Alvirović.

Supruga Srećka Nijemčevića Radica obavstila je medije o ovom procesu pored ostalog navodeći da je njen muž u pritvoru proveo 21 mesec.

Ona u pisanoj informaciji tvrdi da se sve ono zbog čega je njen muž uhapšen više ne nalazi u optužnici, koja je čak pet puta izmenjena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track