SLUČAJ DEL PONTE: Veće tribunala nenadležno za Karadžićev zahtev!
Foto: Printskirn Youtube

Izignorisali ga

SLUČAJ DEL PONTE: Veće tribunala nenadležno za Karadžićev zahtev!

Crna Hronika -
Karadžić se pozvao na dokument objavljen posredstvom "Vikiliksa" u kome stoji da je del Ponte saopštila ambasadi SAD strogo poverljivu informaciju koja se tiče odbrane bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića

HAG - Posebno veće Haškog tribunala oglasilo se nenadležnim za razmatranje zahteva optuženog Radovana Karadžića koji je zatražio sprovođenje istrage i pozivanje na odgovornost bivšeg glavnog tužioca tribunala Karle del Ponte.

Karadžić se pozvao na dokument objavljen posredstvom "Vikiliksa" u kome stoji da je del Ponte saopštila ambasadi SAD strogo poverljivu informaciju koja se tiče odbrane bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

U dokumentu je navedeno da je del Ponte prilikom sastanka sa savetnikom američke ambasade (16.april 2004. godine, tokom pripreme Miloševića za odbranu) njemu predala poverljivi dokumet koji sadrži imena onih koje je Milošević planirao da pozove kao svedoke.

Među njima su bili i bivši predsednik SAD Bil Klinton, bivši državni sekretar Medlin Olbrajt, bivši komandant NATO snaga za Evropu general Vesli Klark, kao i diplomate Kristofer Hil i Ričard Holbruk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track