UBIO DRVOSEČU PA GA ZAPALIO: Telo kidale divlje životinje!

Policija na šumskom putu našla ugljenisan leš R. T. (49)

UBIO DRVOSEČU PA GA ZAPALIO: Telo kidale divlje životinje!

Crna Hronika -
M. M. (47) iz sela Svračkovo kraj Arilja uhapšen zbog sumnje da je izvršio stravičan zločin. Policija privela i D. N. (39) iz istog sela, koja se sumnjiči za podstrekivanje

POŽEGA - Stravično!M. M. (47) iz sela Svračkovo kraj Arilja uhapšen je u nedelju kasno uveče zbog sumnje da je u šumi u susednom selu Godovik ubio drvoseču nadničara R. T. (49), državljanina BiH, nakon čega je telo polio benzinom i zapalio! Policija je uhapsila i D. N. (39) iz Svračkova, poznanicu M. M., koja se sumnjiči za podstrekivanje na ubistvo. Motiv zločina se još istražuje, a sumnja se da su se ubica i žrtva posvađali zbog žene.Užasan prizorPoluugljenisano telo u šumi je ležalo, kako se pretpostavlja, najmanje devet dana, a nađeno je tek pošto je domaćin kod koga je R. T. trebalo da radi nestanak prijavio policiji.- Prizor na šumskom putu bio je neopisiv, stravičan... Telo poluugljenisano, a delove koji nisu izgoreli prethodnih dana kidale su divlje životinje - priča naš izvor iz istrage.Prema njegovim rečima, ubijeni R. T. je u požeškom kraju duže vreme radio kao nadničar.- Poslednjih meseci najčešće je radio kao drvoseča i na izvlačenju drva iz šume. On i M. M. su se poznavali, pošto je i osumnjičeni za ubistvo radio u šumi kao drvoseča - kaže Dragica Jevtović, načelnica Policijske uprave u Užicu.Do kobnog, prethodno dogovorenog susreta na šumskom putu u ataru sela Godovik došlo je, kako se pretpostavlja, još 10. oktobra. R. T. je napadnut tupim predmetom, za kojim policija još traga.Nije koristoljublje- Na telu R. T. uočene su višestruke povrede lobanje, od jakog udarca prelomljeno je levo rame, slomljena je i desna potkolenica, a po celom telu ima tragove udaraca. Posle krvavog pira usred šume, ubica je telo drvoseče polio benzinom i zapalio, a potraga je pokrenuta tek pošto je meštanin kome je R. T. za nadnicu trebalo da cepa drva prijavio da se ovaj nije pojavio - priča naš izvor.O motivima ubistva u policiji nisu želeli da se izjašnjavaju.- Ne verujemo da je koristoljublje motiv. Koji nadničar nosi pare u šumu? Pre će biti da su se ubijeni i ubica oko nečega posvađali, a uskoro ćemo utvrditi oko čega - kažu u policiji.

Strašno... Osumnjičeni je palicom ubio žrtvu, a zatim telo polio benzinom i zapalio (Ilustracija: Borislav Miletić)
Strašno... Osumnjičeni je palicom ubio žrtvu, a zatim telo polio benzinom i zapalio (Ilustracija: Borislav Miletić)

Oboje poričuOsumnjičeni M. M. u prvim izjavama negirao je povezanost sa zločinom. Policija je saslušala i D. N., koja je negirala da je M. M. na bilo koji način podstrekivala na ubistvo. Kako nezvanično saznajemo, ona je takođe negirala da je bila u vezi sa ubijenim ili osumnjičenim za ubistvo.

Bio u zatvoru zbog krađaZa osumnjičenog M. M. u Svračkovu kažu da je ranije više puta ležao u zatvoru, uglavnom zbog krađa. Više puta je, kažu, prijavljivan i zbog šumskih krađa.- Radio je kao drvoseča, znao je i da se potuče u selu, ali nije pokazivao da je spreman da ode toliko daleko, da nekoga ubije - kažu poznanici osumnjičenog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track