BANJALUKA: Policijski inspektori radili za zelenaša i mučili žrtve!

Otkrili ih prisluškivanjem

BANJALUKA: Policijski inspektori radili za zelenaša i mučili žrtve!

Crna Hronika -
Inspektori su navodno za Branislava Smiljanića zvanog Ćela odrađivali razne prljave poslove, među kojima su najgnusniji protivzakonito privođenje i mučenje građana

BANJALUKA - Deo policijskih službenika MUP-a Republike Srpske doveden je u vezu sa Branislavom Smiljanićem Ćelom (37), optuženim za teške iznude, pranje novca i zelenaštvo, utvrdio je istragom tim MUP-a RS, koji je oformio resorni ministar Radislav Jovičić.

- Ovaj tim je došao do podataka da su inspektori Centra javne bezbednosti Banjaluka i drugi službenici MUP-a RS zloupotrebili službeni položaj u akcijama kodnih naziva "Taksi", "Knez" i "Knez dva".

Utvrđena je krivična odgovornost inspektora koji su za Smiljanića odrađivali razne prljave poslove, među kojima su najgnusniji protivzakonito privođenje i mučenje građana.

MUP RS još nije saopštio imena tih inspektora CJB Banjaluka i policijskih službenika, ali će ona biti poznata do kraja nedelje.

Glavni "okidač" u priči o formiranju tima za proveru inspektora bili su nedavno objavljeni transkripti razgovora između inspektora CJB Banjaluka i optuženog Smiljanića, u kojima su se mogli čuti detalji o mučenju jednog Banjalučanina.

- Tim MUP-a utvrdio je da postoji i odredjen broj policijskih službenika protiv kojih se ne može voditi ni krivični, ali ni disciplinski postupak, s obzirom na to da je nastupilo zastarevanje, i oni će biti kažnjeni degradiranjem. Policija je ujedno pozvala sve građane da, ukoliko imaju bilo kakve informacije o umešanosti pripadnika MUP-a RS u kriminalne radnje, to prijave - piše list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track