Uhapšen suvozač iz audija kojim je ubijen policajac!

Izdahnuo radnik MUP povređen u Bujanovcu

Uhapšen suvozač iz audija kojim je ubijen policajac!

Crna Hronika -
Priveden Rešat Bajrami, koji je bio u automobilu koji je oborio Gorana Đorđevića, policija na tragu vozaču ubici

BUJANOVAC - Pao saučesnik.

Rešat Bajrami iz Velikog Trnovca uhapšen je u sredu u Bujanovcu zbog sumnje da je bio na mestu suvozača u „audiju“, koji je u ponedeljak pokosio policajca Gorana Đorđevića (44), pripadnika Interventne jedinice. Đorđević je zadobio teške povrede glave, stomaka i grudnog koša, od kojih je juče oko 9.30 preminuo na Neurohirurškoj klinici u Nišu. Policija je na tragu i vozaču ubici, za koga se pretpostavlja da je narko-diler, i očekuje se da će i on uskoro biti lišen slobode.Pretresi u TrnovcuMUP je pokrenuo veliku istragu o zločinu, a u Velikom Trnovcu, gde je pobegao vozač „audija smrti“, policija i Žandarmerija juče su pretresale pojedine objekte.- Veliki Trnovac nije zabranjena zona za policiju, patrole su juče obavile nekoliko pretresa i neće se stati dok ubica Đorđevića ne bude pronađen. Preduzimaju se i druge operativne mere, u akciju je uključena i Žandarmerija, a kontaktirano je i s Euleksom, očekujemo njihovu podršku - kaže izvor Kurira.Naš sagovornik ističe da iza ubistva Đorđevića stoji ozbiljan mafijaški klan.- Sve aktivnosti primećene posle nesreće ukazuju da je pošiljka koju je prevozio crni „audi“ bila velika. To iskusni policajci znaju jer sve upućuje na to da je narko-klanovima bilo izuzetno značajno da se sačuva pozamašni tovar droge, koji je, pretpostavljamo, vredan nekoliko miliona evra. Zna se šta je Veliki Trnovac - kaže naš izvor.On objašnjava da je nakon napada na Đorđevića na ulicama Velikog Trnovca, ali i Bujanovca, viđeno pet-šest tamnih „audija“ sa švajcarskim i bujanovačkim registracijama.Zamenili tablice- Veoma brzo i vešto obavljena je zamena registarskih tablica, pa je najverovatnije „audi“ kojim je narko-diler naleteo na Đorđevića već završio u nekom otpadu ili topionici. Iskorišćena su najsavremenija sredstva komunikacije i sve je učinjeno da se ‚‘pošiljka‘‘ s drogom ne otkrije. Na to ukazuju pojedine komunikacije koje su službe presrele na ovom području - rekao je naš sagovornik blizak istrazi.Policajac Goran Đorđević biće sahranjen na groblju u rodnoj Krševici u petak ili u subotu.

Očaj... Lozanka Đorđević
Očaj... Lozanka Đorđević

Preživeo rat, a ubijen ispred kućeĐorđevićeva supruga Lozanka kaže da je on prošao sva ratišta.- Bio je u Bosni, u Hrvatskoj i na Kosovu, i uvek se vraćao živ i zdrav, a poginuo je na kućnom pragu! Goranovi roditelji su stari, ne smem ni da mislim o tome kako će oni ovo preživeti. Lepo smo živeli, imamo farmu sa deset krava, svi smo zajedno radili. Deca su mi pomagala jer je Goran bio prezauzet zbog posla, ali kad su svi išli na odmor, on je ostajao kući da žanje. Sve smo imali, zemlju, farmu, kombajn, ali šta mi to sve vredi, kad njega nema - priča uplakana supruga.Ona dodaje da njoj hapšenje ubice neće biti nikakva uteha.- Šta ja i moja deca imamo od toga? Njega nema, pa nema, i niko ne može da nam ga vrati - kaže neutešna žena.Očajni su i Goranovi roditelji Radisav (72) i Divna (72).- Sine moj, bojala sam se da će te služba koštati glave i došao je taj dan... Koga ću sad svakog jutra da ispraćam na posao, kome ću prvu jutarnju kafu da kuvam? Za tebe sam živela, za tobom ću i umreti, ne mogu da živim bez tebe - zapomagala je majka Divna.

Veljović: Odgovor će biti žestokDirektor policije Milorad Veljović rekao je da je ubistvo policajca Đorđevića napad na državu i naglasio da se slučaj mora rešiti do kraja.- Odgovor će biti žestok. Ovim ne pretim, već kažem da ćemo preduzeti sve zakonom predviđene mere - rekao je Veljović i istakao da je policija u Velikom Trnovcu izvršila pretres pojedinih objekata po naredbama suda, u okviru tužilačke istrage.

Nikolić: Budite ponosniPredsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća.- Draga porodice Đorđević, budite ponosni na svog sina i supruga, na svog hrabrog oca koga će građani Srbije pamtiti kao časnog policajca, a njegovi drugovi kao hrabrog kolegu i dobrog prijatelja - navedeno je u telegramu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track