General Stanimirović: Laž je da su me privodili i saslušavali!

Oficir Vojske Srbije demantuje Večernje novosti

General Stanimirović: Laž je da su me privodili i saslušavali!

Crna Hronika -
Penzionisani general Milan Stanimirović odbacio je tvrdnje iz teksta objavljenog na sajtu Večernjih novosti u kome stoji da je priveden zajedno sa još dvojicom penzionisanih generala VS

BEOGRAD - Penzionisani general Milan Stanimirović kategorički je odbacio je tvrdnje iz teksta objavljenog na sajtu Večernjih novosti u kome stoji da je Stanimirović zajedno sa još dvojicom penzionisanih generala Vojske Srbije, priveden pod sumnjom da su svojim odlukama prilikom nabavke novog sistema veze 2006. i 2007. godine oštetili VS i državu.

Odbacivši ove navode kao netačne, penzionisani general VS kaže da nikada nije pozivan i saslušavan od strane pravosudnih organa. Odgovor generala Stanimirovića prenosimo u integralnom obliku:

"Penzionisani general, Milan Stanimirović nije ni na koji način učestvovao u navedenom krivičnom postupku i nije nikada pozvan, niti saslušavan od strane pravosudnih organa. Milan Stanimirović nije u aktivnoj vojnoj službi od 31.12.2005. godine, a predmetna sredstva su nabavljena tokom 2007. godine i kasnije, te ni na jedan način nije mogao biti povezan sa predmetnom aferom."

Podsetimo, u tekstu objavljenom na sajtu Večernjih novosti 8.10.2013. pod naslovom "Privedena trojica generala" tvrdi se da su trojica penzionisanih generala Vojske Srbije, uz najstrožu tajnost, privedena sredinom prošlog meseca, pod sumnjom da su svojim odlukama prilikom nabavke novog sistema veze 2006. i 2007. godine oštetili VS i državu.

U tekstu dalje stoji da je su privedeni nekadašnji čelni ljudi iz Uprave za veze Generalštaba VS - penzionisani generali Radivoj Vukobradović i Milan Stanimirović, a još jedan general je "zbog kooperativnosti“ ubrzo pušten.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track