Luka Bojović iz zatvora dao čitulju bratu

Šestomesečni pomen Nikoli Bojoviću

Luka Bojović iz zatvora dao čitulju bratu

Crna Hronika -
Moj Nikola je mrtav jer su njegove ubice poverovale u laži o Luki, rekao Vuk Bojović

BEOGRAD - Bol za sinom ne prolazi!Šestomesečni pomen Nikoli Bojoviću održan je juče na Novom groblju u Beogradu, a pomenu su prisustvovali otac Vuk, direktor zoološkog vrta u Beogradu, mnogobrojni rođaci i prijatelji, pevačica Danijela Vranić, glumac Miloš Samolov, kao i advokat Dragoslav Miša Ognjanović. Nikolin brat Luka je iz španskog zatvora u jednim dnevnim novinama na celoj strani dao čitulju, u kojoj je napisao: „Nidžo, umirao sam više puta, ali ovako nikada... Tvoj Luka.“Žrtva zaverePrema rečima Vuka Bojovića, Nikola je žrtva zajedničkog posla medija i policije.- Oni su se udružili u tome da što više laži i gluposti objave o Luki, a u njih su Nikoline ubice poverovale. Napad na Luku je školski primer načina na koji se nekome mogu napakovati najteže optužbe, a njemu su napakovali više ubistava koja nije počinio - rekao je Vuk.On tvrdi da je napad na Luku počeo ministar Dragan Jočić zbog toga što je Vuk bio u lošim odnosima s njegovom suprugom.- Preko sina je želeo da mi se osveti, a kasnije su se napadi nastavili bez ijednog dokaza protiv Luke. Zbog optužbi iz Srbije, Luka se sada nalazi u Španiji pod najstrožim mogućim tretmanom, u takozvanom prvom stepenu izolacije. Sam je u ćeliji, a zatvorski čuvar mu poslužavnik s hranom ubacuje kroz prozorčić, ni ne uđe u ćeliju - ogorčen je Vuk Bojović.Ponekad se čujuIpak, direktor Zoo-vrta kaže da se povremeno čuje sa sinom.- U tim telefonskim razgovorima se malo i našalimo. Poslednji put smo se čuli u ponedeljak. Imam dozvolu da ga posetim, ali ja sam se razboleo i nemam snage da odem da ga vidim. Do zatvora mora dosta da se pešači, a ja to ne bih mogao da izdržim - rekao je Vuk Bojović za Kurir.

Nesuđena žrtva promovisala knjiguBrankica Stanković, koja je u svojoj knjizi „Insajder, moja priča“ napisala da ju je policija obavestila da Luka Bojović sprema njenu likvidaciju, promovisala je svoju knjigu na Sajmu knjiga. Tokom promocije štand je bio okružen obezbeđenjem, a Brankica nije želela da daje intervjue po objavljivanju autobiografije jer je, kako ističe, sve što je važno - napisala.Nakon četiri godine Brankica je odlučila da je vreme za istinu i napisala knjigu koja je iskreno i potresno svedočanstvo o tome kako je fizički i psihički preživela period u kojem je čitava mreža osoba planirala njenu smrt i kako je uspela da sačuva svoju emisiju.(M. D.)

Uhapšeni u Crnoj GoriNikola Bojović ubijen je 29. aprila u Ulici carice Milice, a policija veruje da je ubistvo naručio Slobodan Šaranović kako bi se osvetio Luki jer je sumnjao da je on naručio ubistvo Slobodanovog brata Branislava. Kao direktni izvršilac označen je Saša Cvetanović (33) iz Beograda, koji je uhapšen u Crnoj Gori, a u zločin su navodno umešani i Ratko Koljenšić i Miloš Delibašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track