NOVI SAD: Učenik (16) koji je izbo reketaše osuđen na uslovnu kaznu!

Završeno suđenje Krstanu V. (16) iz Kaća

NOVI SAD: Učenik (16) koji je izbo reketaše osuđen na uslovnu kaznu!

Crna Hronika -
Krstan će biti pod nadzorom roditelja i socijalnih radnika, a na svakih šest meseci razmatraće se njegovo ponašanje, uz mogućnost oslobađajuće presude nakon pola godine

Ne propustite...

Učenik izbo reketaše

NOVI SAD - Prekoračenje nužne odbrane.Krstan V. (16) iz Kaća, koji je u novembru prošle godine izbo dvojicu starijih mladića koji su ga mesecima ranije maltretirali, osuđen je u ponedeljak na šest meseci do dve godine uslovno u Višem sudu u Novom Sadu. Odlukom suda Krstan će u narednom periodu biti pod nadzorom roditelja i socijalnih radnika, a na svakih šest meseci razmatraće se njegovo ponašanje, uz mogućnost oslobađajuće presude nakon pola godine.- Delimično smo zadovoljni presudom, ali uložićemo žalbu - rekla je Katarina V., Krstanova majka.I dalje živi u strahuU incidentu koji se desio 7. novembra prošle godine u holu Mašinske škole, tada petnaestogodišnji Krstan izbo je nožem dvojicu starijih mladića Milana Š. (22) iz Rakovca i Branimira S. (20) iz Teslića, koji su ga maltretirali. Tužilaštvo je protiv maloletnika podnelo optužnicu za pokušaj teškog ubistva i pritom je ostalo do kraja sudskog procesa. Sudsko veće je u obrazloženju reklo da je, prema njihovom mišljenju, to prekoračenje nužne samoodbrane.- Sudija je imao razumevanja i uverio se na video-snimku da je moj sin maltretiran, te je doneo takvu presudu - kaže majka Katarina.Od novembra prošle godine maloletnik nije pohađao časove jer su on i njegova porodica živeli u strahu.- Ovih godinu dana bilo je mnogo teško živeti, i nama, a pogotovo njemu. Probaćemo da funkcionišemo koliko-toliko normalno. Sad je krenuo u privatnu školu, opet u prvu godinu. Međutim, i dalje neće moći da živi normalno. Kaže da kod njega još postoji strah da neće moći da se nađe sa svojim društvom, da će ga neko negde napasti. Moj sin nastavlja da živi u strahu - kaže Krstanova majka Katarina.Branio svoj životSandra Anušić, osnivač Udruženja građana Stop nasilju nad decom, kaže da su oni očekivali oslobađajuću presudu.- Moram da kažem da smo delimično zadovoljni. Očekivali smo mnogo gore, s obzirom na krivično delo koje je tužilac okvalifikovao. Smatramo da bi presuda trebalo da bude oslobađajuća. Sve činjenice i dokazi, uključujući i video-snimak sa školskih kamera, koji se pojavio u zadnji čas, kao i izjave svedoka nedvosmisleno ukazuju na to da su dvojica punoletnih lica u školi napala dečaka i da je on, braneći svoj život pošto su počeli da ga dave, posegao za nožem u samoodbrani - rekla je Anušićeva.(S. S.)

Majka Katarina: Delimično smo zadovoljni presudom, ali uložićemo žalbu
Majka Katarina: Delimično smo zadovoljni presudom, ali uložićemo žalbu

Tražiće odgovornost napadačaSandra Anušić kaže da će tražiti krivičnu odgovornost punoletnih napadača.- Ne može da se zaboravi da su oni njega davili, gađali ciglama, kantama, što pokazuje snimak. Tužićemo ih i za pretrpljeni strah, kako njegov tako i njegove porodice. Takođe, tražićemo i smenu zamenika tužioca jer je tendencioznim pristupom ugrozio privatnost dečaka i njegove porodice - poručuje Anušićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track