POGINUO ŠTIĆENIK: Nisam ga video, odjednom je izleteo!

Stradao dečak SOS dečjeg sela kod Kraljeva

POGINUO ŠTIĆENIK: Nisam ga video, odjednom je izleteo!

Crna Hronika -
A. D. (29) iz Kraljeva „puntom“ udario 13-godišnjeg dečaka, koji se biciklom uključio na magistralni put Kraljevo-Kruševac

KRALJEVO - Tuga!Nisam ga video, iznenada je izleteo! Sve sam učinio da mu pomognem, ali nije vredelo. Ne znam kako ću da živim s tim. To je, kako saznajemo, ponavljao A. D. (29) iz Kraljeva, vozač „punta“ koji je pre dva dana na putu Kraljevo-Kruševac usmrtio 13-godišnjeg štićenika SOS dečjeg sela u Beranovcu kod Kraljeva.Umro sat kasnijePrema prvim nalazima istrage, nesrećni dečak je sa sporednog puta iznenada izleteo na magistralu.- Dečak je išao iz sela Beranovac i hteo je da se uključi na magistralu. Bicikl je jurio i velikom brzinom je izleteo na glavni put, kojim je u tom trenutku išao „punto“. Bilo je nemoguće da automobil izbegne udarac. Bočno je udario mališana i odbacio ga desno na sporedni put - kaže Kurirov izvor iz istrage i dodaje da vozaču posle uviđaja nije određeno zadržavanje jer se veruje da nema njegove krivice.Očevici tragedije kažu da je prizor bio potresan i da je A. D. dao sve od sebe da dečak preživi.- Vozač „punta“ odmah je priskočio dečaku u pomoć. Bez razmišljanja ga je uzeo u naručje i zaustavio drugi automobil, kojim su se odvezli u Zdravstveni centar „Studenica“. Mladić je bio uzrujan, sve vreme je plakao - kaže očevidac.Iako su lekari pokušali da spasu dečaka, povrede su bile preteške i on je nakon sat vremena preminuo.- Kad je A. D. saznao da je dečak umro, nije mogao da se obuzda. Plakao je kao da se radi o njegovom detetu. Ponavljao je da ga nije video i da je iznenada izleteo na kolovoz. Bio je neutešan - kaže izvor.Odgovornost zaposlenihNastradali dečak bio je štićenik SOS dečjeg sela u Beranovcu kod Kraljeva, gde žive deca bez roditeljskog staranja. Tamo su juče vladali tuga i muk.- Stradali dečak bio je smešten u hraniteljsku porodicu zajedno s još dva brata i sestrom. Ostaje misterija kako je dete došlo do bicikla i kako je izašlo iz kompleksa bez odobrenja hraniteljice. U selu postoji staza za vožnju bicikla, pa nikom nije jasno zbog čega je mališan vozio bicikl po neosvetljenom putu. Čudno je kako niko od zaposlenih u SOS selu nije primetio da je štićenik izašao - kaže naš izvor iz istrage. Prema njegovim rečima, neko od zaposlenih iz sela moraće da odgovara zbog ove tragedije.- Njima su deca poverena na čuvanje i oni su odgovorni za njih. Moraće da se utvrdi čiji je propust doveo do stravične nesreće u kojoj je izgubljen jedan mladi život - dodaje izvor.

Zabranjeno im da daju izjaveVesna Marković Jokanović, direktorka SOS sela u Beranovcu, juče nije želela da daje izjave povodom tragedije.- Molim vas da imate razumevanja. Ministarstvo za rad i socijalnu politiku zabranilo mi je da dajem izjave. Daćemo vam informacije kad zvanična komisija Ministarstva za kontrolu i nadzor ispita sve činjenice - rekla je direktorka.

Petoro dece stradalo na istom mestuMesto na kojem je štićenik SOS sela poginuo važi za crnu tačku. U proteklih pet godina na istom mestu stradalo je 16 ljudi, među kojima petoro dece.- Protestovali smo prošle godine i zahtevali da se ova deonica puta posebno osvetli i da se postavi ograda. Međutim, to nije urađeno. Jedino su pojačane patrole saobraćajne policije, ali to očigledno nije dovoljno - kažu meštani Beranovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track