GRADINA: Carinici zaplenili šest kilograma duvana i 60 hiljada ilegalnih nalepnica!
Foto: Carina

Skener otkrio šverc

GRADINA: Carinici zaplenili šest kilograma duvana i 60 hiljada ilegalnih nalepnica!

Crna Hronika -
Carinici su posle detaljnog pregleda kamiona bugarskih registracija otkrili 60.000 nalepnica namenjenih za ilegalnu fabriku cigareta

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Gradina osujetili dva pokušaja krijumčarenja rezanog duvana i nalepnica za cigarete.

Dodatna pažnja usmerena na borbu protiv šverca akcizne robe dala je prve rezultate: 6,5 kilograma rezanog duvana i 60.000 nalepnica za cigarete.

Zahvaljujući snimku sa skenera u kamionu bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin, 30.10.2013. godine, otkriveno je da se u vozilu nalazi i nešto osim prijavljene robe.

Prema dokumentaciji kamionom je transportovan reprpomaterijal za duvansku industriju (folije za cigarete, filteri i lepak) iz Bugarske u Estoniju.

Međutim, snimak sa skenera je pokazao da je nešto skriveno u središnjem delu tovarnog dela kamiona, a nakon detaljnog pregleda otkriveno da se radi o 60.000 nalepnica za cigarete firme ''IMPERIAL TABACCO'', marke„REGAL“.

Reč je o nalepnicama koje se lepe na boksove cigareta prilikom pakovanja, a kako je vozač izjavio da je robu trebalo da istovari u Mađarskoj, postoji osnovana sumnja da je sve bilo namenjeno nekoj ilegalnoj fabrici cigareta.

Nekoliko dana pre toga, carinici su u dubinskoj kontroli regionalnog puta Paraćin– Ćuprija otkrili pokušaj krijumčarenja 6,5 kilograma rezanog duvana, kao i veću količinu praznih filter cigareta, mašinica i papira za cigarete.

Duvan je otkriven detaljnom kontrolom kombi vozila ''Mercedes Benz'',paraćinskih registarskih oznaka, koje je zaustavljeno na izlazu iz Paraćina.

Iako je vozač na pitanje carinika šta prevozi odgovorio da prevozi lični alat, nakon što su carinici rekli da će izvršiti pregled kombija promenio je iskaz i rekao da ima i manju količinu rezanog duvana.

Detaljnom kontrolom pronađeno je 6,5 kilograma rezanog duvana, 1800 praznih filter cigareta, 7 mašinica za cigarete i 34 pakovanja papira za cigarete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track