TRAGEDIJA U SLANCIMA: Kapija ubila dečaka (3)!
Foto: Dragan Kadić

Dečak preminuo u Urgentnom centru

TRAGEDIJA U SLANCIMA: Kapija ubila dečaka (3)!

Crna Hronika -
Maleni P. S. igrao se sa starijom sestrom i drugom decom kad se teška metalna kapija izvalila iz šina i pala na njega
1 / 4 Foto: KURIR

BEOGRAD - Nije stigao da se skloni.

Dečak P. S. od nepune tri godine nastradao je u petak oko 15 sati, kad su na njega u Ulici 1. maja kod broja 22A u Slancima pala velika metalna klizna vrata, pored kojih je prolazio sa svojom petogodišnjom sestrom i još nekom decom.

Ostali mališani uspeli su u poslednjem trenutku da se sklone, a maleni P. S. je završio ispod teške kapije koja se izvalila iz šina. Dečak je nepun sat kasnije preminuo u Urgentnom centru.

Bez svesti i krvav

Kako nam je ispričao deda nastradalog dečaka Radivoj P., njegov unuk se neposredno pre užasne nesreće igrao na ulici sa svojom petogodišnjom sestrom i decom iz komšiluka.

- Vozili su bicikle, koje su ostavili i krenuli peške. Trčali su i igrali se kao i skoro svakog drugog dana. Stajao sam nedaleko od njih i nadgledao ih, a onda su se odjednom na njih sručila velika metalna vrata komšije Milana K., koji je u tom trenutku, kao i njegova supruga, bio na poslu. Ostala deca su potrčala i izbegla udarac jer su stariji i brži, a moj unuk nije uspeo - kaže Radivoj.

On je odmah otišao do svaljene kapije. ispod koje je dečak jedva davao znake života, a ubrzo su na mesto nesreće došli i dečakovi roditelji i komšije.

- Ni sam ne znam kako sam podigao ta teška vrata. Moj unuk je ležao na putu bez svesti i krvav. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć i komšijinim automobilom krenuli da ga vozimo do Doma zdravlja.

U centru sela susreli smo se s vozilom Hitne pomoći, koja je preuzela mog unuka i zaputila se ka Urgentnom centru. Meni nisu dali da idem s njima. Rekli su mi da još daje znake života i da moraju brzo da ga odvezu. Nedugo potom čuli smo da je preminuo. Otišlo je moje srce, mog sunca više nema! - kroz suze priča vidno potreseni deda Radivoj.

Veliki udarac

Otac poginulog mališana Dragan S. za Kurir je ispričao da niko ne zna zašto se klizna kapija srušila.- Komšija je ta klizna vrata stavio pre tri godine i nikad s njima nije bilo problema. Deca tuda prolaze skoro svaki dan i eto šta se danas desilo.

Svi smo u šoku. Ovo je veliki udarac za sve nas. Moja supruga Jasmina ne zna za sebe. Ne znam kako ćemo prebroditi ovakav gubitak, a toliko smo posle ženskog deteta želeli sina - rekao je Dragan.

Dešavalo se i ranije

Nažalost, nešto slično dogodilo se pre nešto manje od četiri meseca u Crnoj Gori.

Desetogodišnji dečak iz Beograda teško je povređen kad se na njega 23. jula u mestu Krimovica srušila teška ograda koja se otvara daljinskim upravljačem.

Premunuli mališan, levo na fotografiji
Premunuli mališan, levo na fotografiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track