VIDEO ĐAČKO NASILJE: Tri učenice brutalno pretukle vršnjakinju!

Tuzla u šoku

VIDEO ĐAČKO NASILJE: Tri učenice brutalno pretukle vršnjakinju!

Crna Hronika -
Prvo su je opkolile i šikanirale, pokušavši čak da joj makazama odseku pramen kose, a zatim brutalno pretukle rukama i još je šutirale kada je pala na zemlju

BEOGRAD - Video snimak na kojem se navodno vidi kako tri učenice Hemijske škole u Tuzli, u BiH, brutalno tuku svoju vršnjakinju, osvanuo je na Jutjubu. Snimak pod nazivom "Sramota" je snimljen u Hemijskoj školi u Tuzli, a zatim i nedaleko od škole iza obližnjeg stambeno-poslovnog objekta.

Na snimku se vidi da je grupica devojaka, među kojima se ističu jedna učenica u roze majici na bretela i jedna u beloj, izvela vršnjakinju van škole, a zatim je odvela iza obližnje zgrade.

Prvo su je opkolile i šikanirale, pokušavši čak da joj makazama odseku pramen kose, a zatim brutalno pretukle rukama i još je šutirale kada je pala na zemlju.

Napad je posmatrala grupa đaka, od kojih su pojedini sve snimali mobilnim telefonima, ali niko nije reagovao, bar za vreme trajanja snimka.

Devojke koje su u petak napale S.G., učenicu Mešovite srednje škole, Dina P., Selvina Š., i Dženita K., bile su na saslušanju kod pedagoga škole. Samo jedna od njih, izrazila je kajanje zbog počinjenog dela i zatražila da se prebaci u drugu školu, dok druge dve učenice to nisu učinile.

O njihovoj sudbini odlučiće nastavničko veće, a roditelji su najavili podnošenje i privatne tužbe...

"Ćerka je ove jeseni krenula u prvi razred, veterinarski smer, i do prošlog petka nije nam govorila da ima bilo kakvih problema. U petak nas je nazvala i plačnim glasom rekla da dođemo po nju, jer su je pretukle učenice iste škole“, kaže Amela Gavranović.

Napadnuta devojka je roditeljima rekla kako su je napale Almedina P., Selvina Š. i Dženita K., koje su je izvele iz učionice i dovele na plato ispred stambene zgrade, gdje su brutalno nasrnule na nju.

"Nisam mogla ni pomisliti da će me istući. Međutim, nakon što mi je jedna od njih odsekla deo kose, usledio je šamar, a potom i udaranje nogama. Pala sam na asfalt, dobila još nekoliko udaraca, a onda su se one povukle", prepričava nemio događaj od prošlog petka žrtva brutalnog napada.

Navodno, iste učenice su dan ranije nasrnule na još jednu učenici iste škole, ali taj napad nije snimljen.

"Mi smo u petak oko 18 sati bili u UKC Tuzla i lekar je odredio dalju terapiju za Sabinu. Ona je pretrpela veliki šok i ne znam koliko će joj vremena trebati da se oporavi. Zahvalna sam učeniku koji je sve to snimio. Ko zna da li bi javnost ikad saznala šta se događa u našim školama. Odlučili smo da podnesemo tužbu i istrajat ćemo u tome", kaže majka Amela.

MUP TK je preduzeo neophodne korake, a snimak je dostavljen u odjeljenje OKP PU Tuzla, a veoma brzo će zasedati i Nastavničko veće Mešovite srednje škole, koje će donijeti odluku o eventualnim sankcijama.

U sredu saslušanje tri učenice zbog premlaćivanja

Pripadnici tuzlanske policije u sredu će u službenim prostorijama saslušati tri učenice Mešovite srednje škole u Tuzli, u prisustvu roditelja, zbog sumnje da su u petak poslepodne pretukle šesnaestogodišnju učenicu ove škole.

Izudin Šarić, portpraol MUP-a TK rekao je da će posle uzimanja izjava od učenica u saradnji s Tužilaštvom, biti preduzete dalje mere prema njima.

http://www.youtube.com/watch?v=tt7l9aQPTvs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track