PRETUKLE DRUGARICU: Kakva će biti kazna za tri nasilnice iz tuzlanske škole?
Foto: Tip Ba

Posle rasprave na Fejsbuku

PRETUKLE DRUGARICU: Kakva će biti kazna za tri nasilnice iz tuzlanske škole?

Crna Hronika -
Dina P, Selvina Š. i Dženita K. mogle bi biti isključene iz Mešovite škole u Tuzli, jer kao osobe starije od 16 godina podležu disciplinskoj odgovornosti

TUZLA - Direktor Mešovite srednje škole iz Tuzle, Nesib Hasanović najavio je da će Nastavničko veće odlučivati o kazni za tri učenice Dinu P, Selvinu Š. i Dženitu K. koje su prošle sedmice pretukle devojku koja također pohađa ovu školu. Kao kazna je moguće i isljučenje iz škole jer kao osobe starije od 16 godina, one podležu disciplinskoj odgovornosti.

Snimak šokantnog i uznemirujućeg međuvršnjačkog nasilja brzo se proširio na internetu. Podsećamo, na snimku su glavne akterke učenice pomenute srednje škole. Video pokazuje kako devojke nakon kraće prepirke izvode jednu učenicu iz škole, a potom je iza obližnje zgrade brutalno prebijaju. U jednom trenutku jedna od učenica makazama je odsekla kosu žrtvi, a zatim su njih tri fizički nasrnule na nju, a nakon što su je oborile na zemlju udarale su je nogama.

Incident je posmatrala grupa učenika od kojih su pojedini sve i snimali mobilnim telefonima. I službenici policije su došli u posed video snimka i preduzeće potrebne mere koje su njihovoj nadležnosti.

Akterke će biti saslušane u MUP-u zajedno sa roditeljima, a o svemu će biti obavešten tužilac za maloletnike Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Direktor Hasanović je u ponedeljak kazao da nijedan razlog ne opravdava ovakav incident i sramotno ponašanje učenica. Kao uzrok incidenta najverovatnije je bila određena rasprava između devojaka na Fejsbuku.

Amela i Halid Gavranović iz Tuzle, roditelji pretučene učenice Mešovite srednje škole iz Tuzle najavili su da će podneti privatne tužbe protiv devojaka koje su brutalno pretukle njihovu kćerku.

Inače, da je javnost zaista šokirana ovim događajem pogazuje i Fejsbuk grupa ˝Kazna za nasilnice: Dženita K., Selvina Š. i Dina P.˝ koja je skupila desetine hiljada članova.

http://www.youtube.com/watch?v=p7xqR1pJXCQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track