Nasilnice iz Tuzle saslušane u policiji, na razgovoru i autor snimka!
Foto: Tip Ba

Premlaćivanje maloletne učenice

Nasilnice iz Tuzle saslušane u policiji, na razgovoru i autor snimka!

Crna Hronika -
"Zvao je otac S.Š., on je policijski službenik u MUP-u TK-a. Izvinio se i rekao da imamo podršku od njega, njegove supruge i sina. Nije rekao da li se S.Š. pokajala, nije je uopšte spominjao, kaže otac pretučene Hamid Gavranović

TUZLA – Tri učenice Dž.K., S.Š. i A.P prvog razreda Mešovite srednje škole iz Tuzle koje su u petak pretukle svoju školsku drugaricu isključene su iz ove srednje škole, odlukom nastavničkog veća.

"Svi učesnici događaja saslušani su, kao i njihovi roditelji. Postupak je u toku, ovaj slučaj je preuzelo Kantonalno tužilaštvo. Saslušan je i autor video snimka, kao i osoba koja je video postavila na Jutjub.

"Ona je izgubljena, u šoku je... Bila je kod psihijatra. Tog petka je došla u bolnicu sa ukočenim vratom, bila je otečena u licu, a sada je puna modrica. Pričala sam sa sestrom, dogovorile smo se da ne pričamo o tom događaju, ali ljudi stalno dolaze, kuća je konstantno puna i svi pričaju samo o tome, a njoj onda bude još teže", rekla je tetka pretućene učenice S.G.

Cela njena porodica, posebno otac i majka su u šoku.

"Lekarski nalazi još nisu gotovi, tako da ne znamo ništa o njenom zdravstvenom stanju. Teško nam je, jako smo potreseni", kazao je Hamid Gavranović, koji je u trenutku razgovora s ćerkom bio u bolnici. Otac jedne od nasilnica je zvao porodicu kako bi se izvinio, što je potvrdio i Hamid Gavranović.

"Zvao je otac S.Š., on je policijski službenik u MUP-u TK-a. Izvinio se i rekao da imamo podršku od njega, njegove supruge i sina. Nije rekao da li se S.Š. pokajala, nije je uopšte spominjao", kaže gospodin Gavranović.

Iako ta informacija nije potvrđena, i Enes Palavrić, otac A.P. tvrdi da je kontaktirao porodicu Gavranović, te da A.P. nije izbačena iz škole."Ja veoma dobro poznajem svoju ćerku i sa sigurnošću vam mogu reći da ona nije takva osoba kakvom je predstavljena. Jedini problem je što je krenula u pogrešnu školu i pronašla loše društvo. Moja se ćerka izvinila odmah i iskreno se kaje što je to uradila i što je bila povodljiva, ali eto to se desilo i šta da radim. Mi kao roditelji smo se izvinili lično roditeljima devojčice i njoj lično i oni su prihvatili izvinjenje. Moja ćerka je našom voljom ispisana iz škole, nije izbačena kao što se to navodi, ali ovo je previše naduvano od strane medija", rekao je Enes Palavrić.

"Mi smo im odmah rekli da će sve tri biti isključene iz škole i onda su oni tražili papire da ispišu A.P., ali taj zahtev uopšte nije razmatran na sednici Nastavničkog veća, što znači da su isključene", tvrdi tvrdi direktor Mešovite srednje škole, Nesib Hasanović.

O celom sličaju putem Fejsbuka se oglasio i bivši dečko S.Š., koji, po svemu sudeći, podržava čin koji je šokirao zemlju i region. " Morati ću i ja ovako šta da uradim da malo postanem popularan HAHAHAH", napisao je na svom fejsbuk profilu.

Prema rečima porodice žrtve, niko iz Mešovite srednje škole Tuzla nije nazvao pretučenu devojčicu, a kamoli je posetio. "Niko nije ni nazvao ni došao, a sinoć sam na TV-u gledala razrednog starešinu kako daje izjavu da su u kontaktu s ocem i majkom", tvrdi tetka S.G."Danas smo se dogovorili da je posetimo, malopre sam pričao s njenim ocem. Svako korisiti priliku da dođe u centar pažnje", ističe direktor Hasanović.

Video je na Jutjubu objavljen je u nedelju uveče, a već su ga u ponedjeljak objavili svi mediji. Momak koji je objavio video, kaže da je snimak dobio od komšije, koji je sve snimio, te da sada zbog toga dobija prijetnje.

"Momak od koga sam dobio snimak ide u razred sa S.G., koja je pretučena. Devojke koje su pretukle S.G. ne poznajem najbolje, ali znam da su opasne. Momak koji je sve snimio nije se umešao jer je fizički slabiji od njih, a s obzirom na ranije tuče i društvo u kome se kreću, svako bi se zapitao da li da se umeša. S.Š. je njemu pretila da će ga prebiti, pobegla je od kuće. Ja sam dobio pretnje od Dž.K. i njenog druga", ispričao je Kenan, koji je objavio video.

http://www.youtube.com/watch?v=3NU8S2cLCqg
http://www.youtube.com/watch?v=tt7l9aQPTvs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track