MRŠAV DORUČAK: Budućim policajcima četiri koluta salame, sir i četvrt hleba!

Centar za policijsku obuku Sremska Kamenica

MRŠAV DORUČAK: Budućim policajcima četiri koluta salame, sir i četvrt hleba!

Crna Hronika -
Za doručak, na primer, dobijaju svega četiri koluta salame i parče sira. Jedna klasa nema ni uniforme, a pri tome, ovaj centar je jedini u Srbiji za osnovnu obuku policajaca

BEOGRAD - Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici žale se da im je hrana loša i tvrde da su mnogi polaznici smršali deset ili više kilograma.

Za doručak, na primer, dobijaju svega četiri koluta salame i parče sira. Jedna klasa nema ni uniforme, a pri tome, ovaj centar je jedini u Srbiji za osnovnu obuku policajaca.

Trenutno se u Centru nalaze dve klase, 10. klasa, koja je obuku počela u martu, i 11. koja je krenula u junu. Ukupno, ovde se obučava oko 600 budućih policajaca, a obuka traje godinu dana.

- Krenuo sam na obuku u junu i od tada sam smršao oko 10 kilograma. Kako sam primetio, isto toliko smršali su i mnogi drugi polaznici. Hrana koju dobijamo je slaba. Porcije su možda dovoljne devojkama, ali ne i momcima koji imaju dva metra i 100 kilograma - kaže jedan od polaznika.

Tako, za doručak, na primer, dobijaju svega četiri koluta salame, parče sira, komad hleba i jogurt. Sličnu hranu dobijaju za doručak i drugim danima, a ni ostali obroci, kažu, nisu ništa bolji.

- Problem je i to što je razmak između doručka i ručka veliki. Doručak je u šest, a ručak tek u 14 sati. Idemo na nastavu, trčimo, imamo časove odbrambenih veština... Zaista se izmorimo i već u podne budemo gladni - pričaju polaznici.

Pojedini od njih hranu nose od kuće, ali problem je što to nije dozvoljeno. Rizikuju da dobiju kaznu ukoliko ih nadzornik uhvati da je drže u sobama. Takođe, deo polaznika, odnosno klasa koja je krenula u junu, još uvek nije dobila uniforme, zbog čega obuku prolaze u civilu.

Ministarstvu unutrašnjih poslova upućena su pitanja kako bi odgovorili na koji način se pravi jelovnik i kada će nabaviti uniforme polaznicima. Međutim nikakvi odgovori nisu stigli.

Inače, u utorak je u Centru vanredno organizovano merenje polaznika, a obavljeni su i razgovori sa kuvarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja