Tužba Gej strejt alijanse protiv Palme odbačena kao neosnovana!

Najavljuju novu žalbu Apelacionom sudu

Tužba Gej strejt alijanse protiv Palme odbačena kao neosnovana!

Crna Hronika -
Ponovljeno suđenje je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu otpočelo u februaru ove godine a nakon jednog odloženog i dva održana ročišta, sud je doneo novu prvostepenu presudu kojom je tužba GSA za diskriminaciju odbačena kao neosnovana

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u ponovljenom postupku po tužbi Gej strejt alijanse (GSA) protiv Dragana Markovića Palme, narodnog poslanika i predsednika Jedinstvene Srbije (JS), za diskriminaciju LGBT populacije doneo novu prvostepenu presudu kojom se tužba GSA odbacuje kao neosnovana.

Da podsetimo, Gej strejt alijansa je protiv Dragana Markovića Palme u avgustu 2011. godine podnela tužbu na osnovu Zakona o zabrani diskriminacije zbog njegove izjave date medijima 15. avgusta 2011. godine u kojoj je rekao da je „stav Jedinstvene Srbije i moj lični stav – mi smo protiv svakog skupa gde homoseksualci demonstriraju ulicama Beograda i žele da prikažu nešto što je bolest da je normalno“.

Prvi osnovni sud je u novembru te godine usvojio tužbu Gej strejt alijanse i doneo prvostepenu presudu kojom je utvrdio da je Marković izvršio težak oblik diskriminacije po osnovu seksualne orijentacije i zabranio mu ponavljanje izvršene diskriminacije.

Međutim, Apelacioni sud u Beogradu je u septembru 2012. ukinuo prvostepenu presudu po žalbi Markovićevog advokata zbog povrede odredaba parničnog postupka, tj. zbog toga što je utvrdio da tuženom Markoviću tužba nije uredno dostavljena od strane Prvog osnovnog suda i vratio je postupak na ponovno suđenje.

Ponovljeno suđenje je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu otpočelo u februaru ove godine a nakon jednog odloženog i dva održana ročišta, sud je doneo novu prvostepenu presudu koja se u potpunosti razlikuje od prve presude.

Alijansa smatra da je ovakva presuda potpuno neutemeljena za šta postoje brojni i nedvosmisleni dokazi koje je Pravna služba GSA priložila i zato će uložiti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu i iskoristiti sve dodatne mogućnosti pravne zaštite, kažu u svom saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja