UHVAĆENI NA SNIMKU: Kamenovanje redakcije Vijesti
Foto: Youtube

Incident u Podgorici

UHVAĆENI NA SNIMKU: Kamenovanje redakcije Vijesti

Crna Hronika -
Trojica nepoznatih muškaraca s kapuljačama na glavi kamenjem razbila prozor uz glavni ulaz lista

PODGORICA - Redakcija dnevnog lista Vijesti u Podgorici kamenovana je kasno sinoć.

Trojica nepoznatih muškaraca s kapuljačama na glavi kamenjem razbili prozor uz glavni ulaz lista. U redakciji je u vreme kamenovanja bilo desetak zaposlenih, ali niko od njih nije povređen. Napad je prijavljen policiji koja je sinoć napravila uviđaj.

Na snimcima sa nadzornih kamera vidi se kako su napadači dotrčali trotoarom od Bulevara ka parkingu redakcije, a potom munjevito kamenicama zasuli stakla ulaznih vrata.

Jedan od napadača, sa belim kačketom na glavi, prišunjao se do stepeništa redakcije, a potom velikom kamenicom 25X15 cm polomio staklo glavnog ulaza, dok je drugi sa parkinga manjim kamenom pogodio drugi deo vrata.

Napad na redakciju prijavljen je policiji, čija je ekipa sinoć napravila uviđaj. Noćni čuvar “Vijesti” za vreme napada bio je u portirnici, ali je napadače video tek posle “bombardovanja”, kada su se dali u beg.

“Trajalo je svega nekoliko sekundi. Veliki kamen koji je probio debelo staklo ulaznog dela, udario je i u zid portirnice. Na zidu je ostala rupa. Druga, manja kamenica, završila je na podu”, ispričao je portir.

Ovo je drugo kamenovanje redakcije u poslednjih mesec dana. Sedište dnevnika Vijesti kamenovano je i tokom Parade ponosa 20. oktobra u Podgorici. Policija i tužilaštvo još nisu rasvetlili seriju paljenja automobile Vijesti u leto 2011. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=nK0zT5mhoHI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track